Vakantie in je eigen stadsie

Steeds meer mensen vieren vakantie in eigen land. En dat is geen straf. Een kayaktochtje door de middeleeuwse grachten, genieten van een mojito op één van de zonovergoten terrassen en de dag afsluiten met Spaanse tapas of Vietnamees streetfood? Dat kan allemaal in je eigen stadsie Utrecht. 

Niet voor niets bezoeken toeristen uit de hele wereld al jaren graag ons Utreg. Wist je dat we in het buitenland bekendstaan als hét alternatief voor het (te) drukke Amsterdam. Niet zo gek als je bedenkt wat we allemaal te bieden hebben. Maar hoe goed ken jij die mooie stad om de hoek eigenlijk?

Utrecht is enige stad met werven aan de grachten, waar gezellige restaurants en kunstenaarsateliers elkaar aanvullen. Het bisdom Utrecht was eeuwenlang het religieuze centrum van de lage landen, en dat zie je tegenwoordig nog steeds terug in de meer dan honderd kerken en kloosters. Gesticht in de twaalfde eeuw is de stad een stuk ouder dan Amsterdam en koestert zij een ongekende schat aan historische gebouwen, klaar om ontdekt te worden.

Een stadswandeling door het centrum is één van de vele manieren waarop je deze pracht en praal beter kunt leren kennen. Een tochtje in een kayak door de prachtige gerestaureerde grachten biedt letterlijk weer een heel ander perspectief op de stad. Met een kroegentocht leer je Utrecht kennen van zijn feestelijke kant. Meer dan 400 gezellige café’s, bars, restaurants, koffietentjes en lunchrooms staan te popelen om je te verwennen.

Zoveel te kiezen, een weekend is te kort. Vakantie in eigen stad is zo gek nog niet. Kijk op vakantieinonsstadsie.nl om te kijken wat er allemaal te beleven valt zonder de stress van gecancelde vluchten of een met pindakaas volgepropte auto. 

Vakantiepret ligt om de hoek!


Bezoek Utrecht dagje weg utrecht shoppen in utrecht staycation vakantieineigenland vakantieinjeigenstadsie winkelen utrecht zininutrecht