Texels lamsvlees geserveerd met een groot hart

Terwijl de kok op de achtergrond de messen slijpt, en het vuur van haagbeuken houtsnippers de ruimte langzaam vult met een goddelijk aroma, spreek ik met GülnazAslan. De gepassioneerde mede-eigenaar van restaurant Ana’s Lams Dis gooide het roer radicaal om en begon een nieuw concept in haar geliefde Voorstraat. 

“We bestonden 16 jaar als Ana’s Kuzin (Moeder’s Keuken, red.). Het werd allemaal teveel routine. Ik kreeg lichamelijke klachten van steeds maar dezelfde handelingen. We wilden een exclusief restaurant neerzetten waar we al onze creativiteit in kwijt konden. Het moest een culinaire aanvulling worden, een verrijking van het aanbod in de stad. Een restaurant waar je het lekkerste vlees kan eten, maar wel met respect voor mens, dier en milieu.”

Texels lamsvlees wordt langzaam gegaard op houtsnippers

Exclusief en duurzaam smullen

“We gaan voor kwaliteit en exclusiviteit. Zowel het interieur, als de dranken, als het verse lamsvlees dat we gekoeld geleverd krijgen uit Texel. En natuurlijk de manier waarop we bereiden. Vanaf vier uur ’s middags wordt het vlees langzaam gaar geroosterd boven een vuur van haagbeuksnippers. Deze methode zorgt voor supermals vlees en een intense rooksmaak. Ik eet zelf bijna geen vlees. Maar als ik het doe, moet de ervaring helemaal kloppen. De meeste restaurants halen vlees uit Argentinië of Nieuw-Zeeland. Kan je nagaan, dat vlees heeft duizenden kilometers afgelegd voordat het op je bord ligt! Dat kan niet meer vind ik. Daarom serveren wij Texels lamsvlees; het beste lamsproduct ter wereld, en de meest duurzame keuze.“

Een aanwinst voor Unikwartier

De combinatie van Turkse en Hollandse sferen, ideeën en producten maakt Ana’s Lams Dis uniek in de stad. Wat mij betreft een regelrechte aanwinst voor Unikwartier. Bij Ana’s Lams Dis is alles tot in de puntjes verzorgd. Een zaak gedreven met hartverwarmende passie. Kwaliteit, duurzaamheid en exclusiviteit komen samen in dit intieme, bijzondere restaurant aan de Voorstraat. Ik weet wel waar ik binnenkort een lamsspies ga eten.

Lees het hele interview met Gülnaz Aslan


afhaal alacarte avondjeuit diner restaurant turks uiteteninutrecht uitinutrecht Unikwartier universiteitskwartier zininutrecht