SPRING is in the air

Het SPRING Performings Art Festival komt er weer aan! Tien dagen lang gedurfde, hedendaagse, rauwe en politiek kritische voorstellingen in verschillende theaters en de buitenlucht in Utrecht. ARE YOU THERE? Van 12 tot en met 21 mei.

Dans in Unikwartier

In Unikwartier strijkt SPRING festival traditiegetrouw neer in Stadsschouwburg Utrecht (SSBU). Hier kan je ondermeer genieten van de dansvoorstelling Fuck Me. De Argentijnse choreografe en danseres Marina Otero maakte haar lichaam kapot met dansen. Toen ze in het ziekenhuis lag met zware rugklachten liet ze haar werk door vijf mannelijke dansers voortzetten. Marina regisseert ze, scheld ze uit en heeft ze lief, terwijl de mannen het verhaal dansen van haar leven en de uitbuiting van het lichaam. Fuck Me mixt gefilmde documenten, verhalen en dans met het energieke ritme van een tragikomische revue-act.

Fuck me. Donderdag 12 mei (20.00) – Vrijdag 13 mei (19.00)

In de performance All together vertelt theatermaker Michikazu Matsunesamen met Frans Poelstra en Elizabeth Ward over de mensen die nu of ooit dicht bij ze hebben gestaan, maar die op dit moment niet bij ons aanwezig kunnen zijn. De drie performers – die uit verschillende plekken in de wereld komen – herinneren hen, dragen een dans aan hen op, of worden soms hen. All Together verbindt het afwezige met het aanwezige; de mensen die er zijn met de mensen die er niet zijn. Of we nu van elkaar houden of elkaar haten, of je nu hier bent of niet, we horen allemaal bij elkaar.

All together – Zondag 15 mei (19.30) en maandag 16 mei (20.30)

Of bezoek Postcolonial Spirits. Geïnspireerd door het steeds veranderende Dolalak, bekijkt Choy Ka Fai culturele en historische rituelen door de lens van de technologie van nu. Een verrassende dansvoorstelling die tijd en ruimte overschrijdt. Op het podium in Utrecht staat danser Vincent Riebeek in live-verbinding met Dolalak danser Andri Kurniawan in Surakarta. Ze werken virtueel samen en proberen via het scherm een dans te maken voor onze wereld na corona.

Postcolonial Spirits – Woensdag 18 mei (19.00) en donderdag 19 mei (19.00)

Het SPRING Performings Art Festival is van 12 tot en met 21 mei. Tickets en programma vind je op www.springutrecht.nl/programma. Volg @unikwartier en @ssbutrecht op Insta voor meer kunst & cultuur uit de leukste wijk van Utrecht!


dans event festival live optredens performing-arts podium theater toneel Unikwartier universiteitskwartier Utrecht hotspots