Wijnbar VinVin


Mensen komen hier echt voor de wijn

Bij binnenkomst valt het al op. De gigantische ‘wijnmuur’ in VinVin. Meer dan twintig flessen versieren de muur achter de bar, wat zorgt voor een gezellige en ietwat chique uitstraling. Bij wijnbar VinVin verkopen ze niet zomaar wijn. Nee, er gaat een heel proces aan vooraf. Er wordt per fles een duidelijke uitleg gegeven en natuurlijk worden de smaken uitgebreid omschreven, zoals een echte wijnbar hoort te doen.

Het winnen van de prijs ‘beste wijnbar van Nederland’ was voor ons heel belangrijk’

Julian Cleton – Wijnbar VinVin

Hoe is VinVin ontstaan?
”In 2011 is VinVin ontstaan als de allereerste wijnbar van Utrecht. Zelf ben ik er twee jaar later bijgekomen. Na het vertrek van de oprichters heb ik de zaak overgenomen. Hiervoor werkte ik als sommelier in een restaurant in Utrecht maar in een wijnbar werken leek me toch leuker, en dat was ook zo. Ik was meteen op mijn plek toen ik hier kwam. Ik vond het fantastisch om met wijnen te werken, om er veel over te leren en mensen er over te vertellen.”

Wat voegt VinVin toe aan het Unikwartier?
“Om te beginnen zit er geen andere wijnbar hier in de buurt. Deze buurt is een unieke samensmelting van heel veel verschillende, creatieve bedrijven. Als je bijvoorbeeld naar de Voorstraat kijkt, daar zitten alleen maar creatieve bedrijven. Ik denk dat wij iets bijdragen aan die diversiteit. Mensen vragen tegenwoordig ook steeds meer naar nicheproducten. Dat zien wij heel duidelijk, mensen komen hier echt voor de wijn. We verkopen ook maar één biertje.”

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt in al die tijd?
Ik denk toch wel het winnen van de prijs: ‘beste wijnbar van Nederland.’ Dat was echt een belangrijk ding waar we hard aan hebben gewerkt. We waren al drie jaar genomineerd en stonden wel in de top-10. We hebben hard gewerkt om de goede sfeer over te brengen. Je kunt bijvoorbeeld wel een paar stoelen en tafels neerzetten en dan heb je een bar, maar het gaat om de sfeer. Ik denk dat bij ons de persoonlijke benadering wel heel belangrijk is.


food & drinks bar cafe drinken wijn wijncafé

In 't kort

Naam

Julian Cleton

Onderneming

Wijnbar VinVin

Website

https://wijnbarvinvin.nl

Specialiteit?

Eerste wijnbar van Utrecht met meer dan dertig verschillende soorten wijn

Locatie

Predikherenstraat 19

Sinds

2011

Top spots

Beichies, kappers

Beichies, kappers

Puha shop, kledingwinkel

Puha shop, kledingwinkel

Food and the City