Wiegand Bruss Juweliers


Voor goud-en uurwerkreparaties kunnen mensen hier terecht

In een straat met een hoop speciaalzaken zit Wiegand Bruss Juweliers op de juiste plek. Al jaren houden Cor Wiegand Bruss en zijn vrouw zich bezig met het repareren van uurwerken. Daarnaast hebben ze een bijzondere collectie trouwringen en stellen zij hun speciale sieradencollectie zelf samen.

Wat doen/verkopen jullie?
“ We hebben hier een eigen reparatieatelier. En dan vooral voor uurwerken, dus horloges en klokken. Ook hebben we een goudsmederij. Voor een deel doe ik dat zelf en voor een deel werken we samen met een goede goudsmit, Marieke Reinhard. Daar werk ik al een hele lange tijd mee samen. Dus voor goud-en uurwerkreparaties kunnen mensen hier terecht, het wordt nergens naartoe gestuurd.

Ik krijg regelmatig een bos bloemen of een flesje wijn. Dat is wel heel leuk altijd.”

Cor Wiegand Bruss – Wiegand Bruss Juweliers

Veel klanten van de Bijenkorf worden ook hierheen gestuurd omdat wij mensen snel kunnen helpen met bijvoorbeeld een batterij vervangen. Verder hebben we veel sieraden en horloges in de verkoop. Vroeger hadden we wanden vol met klokken maar dat is helaas nu niet meer zo. Met het maken van horloges hebben we het heel erg druk. Er zijn gewoon niet meer zoveel mensen die dat doen.”

Wat voegen jullie toe aan het Unikwartier?
“ Mensen die een vakzaak zoeken komen vaak bij ons terecht. Niet alleen voor de horloges maar ook voor de sieraden. We hebben een hele aparte collectie, van modern tot klassiek. We verkopen ook heel veel trouwringen, daar komen ook veel mensen speciaal voor. Veel winkels verdwijnen, daar hoor je mensen over klagen. Maar ik denk dat de kleine speciaalzaakjes dan wel zorgen voor de charme die mensen interessant vinden. Veel winkeltjes moeten stoppen, maar wij hebben gelukkig nog geen problemen.”

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt in de zaak?
“ Ik krijg regelmatig een bos bloemen of een flesje wijn. Dat is wel heel leuk altijd. Laatst was er een klant die iets vrij moeilijks wilde met haar horloge. Ze was overal geweest en toen kwam ze eindelijk hier. Wij konden het gelukkig voor haar maken. Daar was ze zo blij mee dat we een bosje bloemen kregen. Mensen hechten toch veel waarde aan hun sieraden, het zijn vaak herinneringen. Ook als mensen trouwringen uit komen zoeken is het heel leuk altijd.”


ambacht goud horloges juwelier mooie dingen reparaties shoppen sieraden zilver

In 't kort

Naam

Cor Wiegand Bruss

Onderneming

Wiegand Bruss Juweliers

Website

http://www.wiegandbrussjuweliers.nl/

Specialiteit?

Een eigen reparatieatelier voor uurwerken als horloges en klokken

Locatie

Wittevrouwenstraat 32

Sinds

2000

Top spots

De universiteitsbibliotheek

Tijdelijk kruideniersmuseum naast ons

Kunst|Werk Utrecht