The Domestic Botanist


Bijzondere ecologische kleding van onafhankelijke ontwerpers

In een zijstraatje van de Voorstraat zit The Domestic Botanist: een kledingwinkel en atelier in één. Hier worden unieke producten op een verantwoorde manier gemaakt en verkocht.

Hoe is The Domestic Botanist ontstaan?
“Ik ben modeontwerper en maak mijn eigen kleding en accessoires. Hiervoor werkte ik in een kledingwinkel. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik moest doen met mijn toekomst, ik was een beetje aan het zoeken hoe ik nou moest rondkomen van mijn passie. Toen het winkeltje waar ik in werkte ermee ging stoppen kon ik niet opeens gaan stilzitten.

Hier word je echt verrast door de unieke kleding die je niet ergens anders kan verkrijgen”

Marije Hellwich – The Domestic Botanist

Per toeval zag ik dit pand te koop te staan en dacht: ‘dit is perfect’. Hier is genoeg ruimte voor een atelier en winkel in één. Het is een beetje spontaan gegaan, maar ik vind het geweldig.”

Wat voegt The Domestic Botanist toe aan het Unikwartier?
“Naast mijn eigen werk verkoop ik ook kleding van andere onafhankelijke ontwerpers. Alle producten zijn ethisch geproduceerd en het merendeel is ook nog eens ecologisch. Iets wat voor mij erg belangrijk is. Ik verkoop kleding, accessoires, sieraden, tassen en boekjes die nergens anders in Utrecht te koop zijn. Daarnaast had ik deze winkel niet buiten het Unikwartier kunnen openen, het concept is daarvoor te specifiek. Dit is toch een wat creatievere buurt. Dat sprak mij aan. De mensen komen hier ook echt even voor langs.”

Waarom naar The Domestic Botanist?
“Er zijn zoveel ontwerpers die mooie dingen maken en dat is helaas niet zichtbaar in de meeste mainstream winkels. Dat vind ik zonde. Hier word je echt verrast door de unieke kleding die je niet ergens anders kan verkrijgen maar wel van goede kwaliteit is. Veel ecologische kledingmerken zijn vaak wat basic, wij hebben iets bijzonders.”ambacht design atelier design designers fashion kleding mooie dingen shoppen sieraden

In 't kort

Naam

Marije Hellwich

Onderneming

The Domestic Botanist

Website

https://thedomesticbotanist.com

Specialiteit?

Unieke kleding van onafhankelijke ontwerpers

Locatie

Jansveld 49

Sinds

2018

Top spots