Tapasbar El Mundo


Tapas die je niet in de reguliere Spaanse restaurants vindt

Wanneer Tapasbar El Mundo om 17.00 uur haar deuren opent staat Pascal alweer te popelen. Elke dag is hier anders; de mensen en de gerechten. Dat het de grootste tapasbar van Utrecht is, zal je in de omgang niet meteen opvallen.

Hoe is Tapasbar El Mundo ontstaan?
“Ik was afgestudeerd en op zoek naar een baantje. Ik ben toen hier maar begonnen in de bediening en uiteindelijk nooit meer weggegaan haha. Het was toen al een tapasbar.

De vorige eigenaar kwam twee jaar geleden met de vraag of ik niet de zaak wou overnemen. Ik was hier meer dan hijzelf. Zo gezegd zo gedaan. Mijn ouders waarschuwden mij altijd voor het werk in de horeca. Weekenden, feestdagen en avonden werken; ik heb daar eigenlijk vrij weinig moeite mee. Horeca past bij mij. Mijn hart ligt hier.”

Wat voegt Tapasbar El Mundo toe aan het Unikwartier?
“Ik vind het een hele fijne locatie. Ik ken veel mensen, er gebeurt altijd wat, het is nooit stil. Wij voegen daar ook wat unieks aan toe. El Mundo is een gezellige plek waar je lekkere tapas kan eten die je niet in de reguliere Spaanse restaurants vindt. Á la cart of onbeperkt. Onze koks zijn ook over het algemeen Spaans, of worden opgeleid door Spanjaarden. Dat proef je terug.”

Horeca past bij mij. Mijn hart ligt hier”

Pascal van Schijndel – Tapasbar El Mundo

Waarom naar Tapasbar El Mundo?
“Wij doen het net een beetje anders dan de meeste tapasbars. Wij zijn geen keten. Onze zaak is net een diepe Lada, zeg ik altijd zelf. Het is knus en gezellig. Het is een restaurant, maar het voelt soms alsof je in een kroeg zit. Iedereen is hier welkom. Je wordt hier niet na twee uur weggekeken. Daarnaast hebben de koks hun eigen vrijheden, ze worden niet aangestuurd door een directie. Daardoor komen ze soms met de meest unieke gerechten.”


food & drinks diner eettentje eten mediterraans restaurant tapas

In 't kort

Naam

Pascal van Schijndel

Onderneming

Tapasbar El Mundo

Website

https://tapasbar-elmundo.nl

Specialiteit?

Grootste tapasbar van Utrecht met een uitgebreide kaart

Locatie

Voorstraat 18

Sinds

1999

Top spots