’t Ambacht


Met originele materialen maken we schoenen weer als nieuw

Kapotte schoenen? Dan repareer je ze bij ’t Ambacht. De geboren en getogen Utrechter Chris is eigenlijk per toeval het schoenmakersvak ingerold. Inmiddels is hij specialist in zijn werk.

Hoe is ’t Ambacht ontstaan?
“Voordat ik in dienst ging werkte ik bij de Universiteit. Het was een vaste baan, dat moest als je in dienst zat. Dat baantje hield op een gegeven moment op en ik moest wat anders gaan zoeken. Ik ben toen eigenlijk maar op van alles en nog wat gaan solliciteren haha. Zo rolde ik eigenlijk in dit vak. Ik werd schoenmaker. Na een tijdje wilde ik voor mezelf beginnen, dit pand kwam vrij voor een heel schappelijk prijsje. De vorige eigenaar, tevens een schoenmaker, ging met pensioen.”

Wat voegt ’t Ambacht toe aan het Unikwartier?
“Wij werken met originele materialen en maken zo de schoenen weer als nieuw. Het is echt vakwerk. Er zijn natuurlijk nog een aantal andere schoenenmakers in de stad maar wij gaan voor kwaliteit. Daar zijn we heel trots op. Je kan overal terecht voor haastje-repje werk maar wij willen wel alleen het beste leveren.”

Wij gaan voor kwaliteit. Daar zijn we heel trots op”

Chris Hattem – ’T Ambacht

Waarom naar ’t Ambacht?
“Het werk past goed bij mij, en dat zie je terug in het werk wat ik lever. Ook al heb ik een grote klus er is snel resultaat. Dat vind ik eigenlijk ook zo leuk aan mijn baan. We repareren af en toe ook voor winkels en zij vertellen weer over de zaak aan hun klanten.”


ambacht reparatie Schoenen schoenmaker

In 't kort

Naam

Chris Hattem

Onderneming

’t Ambacht

Website

https://t-ambacht.nl

Specialiteit?

Vakwerk

Locatie

Voorstraat 60

Top spots