Sussies Vintage


Unieke kwaliteitskleding met een scherpe prijs

De vintagewinkels zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, zo ook niet in Utrecht. Bij Sussies verkopen ze kwaliteit vintage, ingekocht met oog op het huidige modebeeld.

Hoe is Sussies Vintage ontstaan?
“Ik zat al in de brokante en retro meubelhandel, dat doe ik nog steeds. Ik sta nog altijd op de Noordermarkt in Amsterdam. Mijn vrouw en ik hebben daar later ook vintage kleding bijgenomen. Dat werkte erg goed. We hadden op veel plekken in Nederland en België winkels. Tegenwoordig zit Sussies alleen nog in Nijmegen en Utrecht.”

Ketens hebben vaak maar 1 model. Wij zorgen ervoor dat we er meteen verschillende hebben hangen”

Joost Falkenhagen – Sussies Vintage

Wat voegt Sussies Vintage toe aan het Unikwartier?
“Wij kopen onze kleding in bij grote sorteerders uit heel Europa en Amerika. Bij het inkopen letten wij heel erg op wat er op dat moment in de mode is. We kijken dan naar waar de grote ketens reclame mee maken en luisteren goed naar onze klanten. Is de tuinbroek hip? Dan hebben de ketens vaak 1 model. Wij zorgen er dan voor dat wij verschillende modellen hebben hangen in de winkel.”

Waarom naar Sussies Vintage?
“De kleding is de afgelopen jaren kwalitatief achteruitgegaan. De kleding van vroeger gaat veel langer mee. Nu is het 1 keer wassen en weg. Over 50 jaar zijn er ook geen vintage winkels meer ben ik bang. Wij merken het nu al, dat er veel modern tussen zit. Op een gegeven moment is het gewoon op. Wij zitten op dit moment dus nog bovenop de inkoop en dat werkt gelukkig. Wij hebben nog unieke kwaliteitskleding met een scherpe prijs. Daarom komen mensen ook vaak naar ons toe. Soms is het ook net geluk hebben hoor. We moeten ook maar net dat ene spijkerjasje hebben hangen, anders gaan ze naar de volgende.”


design fashion kleding seventies shoppen tweedehands vintage

In 't kort

Naam

Joost Falkenhagen

Onderneming

Sussies Vintage

Website

https://sussiesvintage.com

Specialiteit?

Unieke kwaliteit vintage kleding

Locatie

Voorstraat 50

Sinds

2004

Top spots