Sus Goudsmeden


Naast goud werken we ook met zilver

Ontevreden over hun baan besloten ze de koers om te gooien: een carrière in het goudsmeden. Op de opleiding leerde ze elkaar kennen en grapten ze weleens over een eigen zaak. Nu is die grap werkelijkheid.

Hoe is Sus Goudsmeden ontstaan?
“We waren beiden parttime aan het werk in het vak en werkten daarnaast 1 dag per week in ons atelier. Leuk zo hobbymatig dachten wij, maar willen we niet voor het ‘echie’?

Leuk zo hobbymatig dachten wij, maar willen we niet voor het ‘echie?”

Jolanda & Steiny – Sus Goudsmeden

Steiny is toen hier in dit pand bij de vorige eigenaren naar binnen gegaan met de vraag hoe ze aan zo’n pandje kwamen. Per toeval wilden ze er zelf vanaf en hadden ze nog geen nieuwe huurder. Tijd om na te denken was er niet. We gingen er maar gewoon voor.”

Wat voegt Sus Goudsmeden toe aan het Unikwartier?
“We hebben een eigen collectie, maar maken voornamelijk in opdracht sieraden. Mensen komen dan hier meestal met iets wat ze ergens hebben gezien en of vragen of wij dat dan ook kunnen maken. We zitten niet in het zogenoemde ‘hoogste segment’, wat hier veel is in Utrecht. Dat betekent dat we naast goud ook met zilver werken. Mensen komen daarvoor al gauw hiernaartoe.”

Waarom naar Sus Goudsmeden?
“Iedereen komt hier met een verhaal. Ze zijn blij vanwege een trouwerij of verdrietig vanwege rouw. Het is heel bijzonder om daar onderdeel van te zijn. Het is aan ons om dan goed te luisteren en aanvoelen wat mensen willen. De dynamiek tussen ons moet daarom ook goed zitten. Anders heb je hoogstwaarschijnlijk geen klik met de klant, en dat is juist heel belangrijk. Ik denk dat dat bij ons wel goed zit. De drempel is niet te hoog. Wij zijn ook maar gewoon twee meiden.”


ambacht design atelier design designers edelsmeden goudsmid juwelier kunstenaars mooie dingen shoppen sieraden

In 't kort

Naam

Jolanda & Steiny

Onderneming

Sus Goudsmeden

Website

https://susgoudsmeden.nl

Specialiteit?

In opdracht sieraden maken

Locatie

Hardebollenstraat 83

Sinds

2012

Top spots

Kyushu. Als je ergens goeie sushi wil eten, moet je daar zijn

De bierwinkel, lekkere tapbiertjes laten bottelen

De Bastaard

De Bastaard, heerlijk terras in de zomer