Studentenvereniging UMTC Utrecht


Voor onze leden zijn we een soort tweede thuis 

In een grote studentenstad als Utrecht zijn er natuurlijk een hoop activiteiten en verenigingen die speciaal op de studenten gericht zijn. In het Universiteitskwartier alleen al zijn ze niet op een hand te tellen en UMTC hoort bij dit grote aantal. Voor studenten die zich bij een kleine, maar traditionele, jasje-dasje vereniging willen aansluiten is dit de ideale plek.

Wat doet/is UMTC?
“Wij zijn de 69ste senaat van UMTC. We hebben ieder jaar een verenigingsbestuur wat bestaat uit zes mensen en wij zorgen ervoor dat alle verenigingszaken in goede banen geleid worden. Wij zijn er fulltime mee bezig en studeren allemaal niet. Iedereen heeft zijn eigen functie. Ik als Praeses houdt het overzicht in grote lijnen. Voor Utrechtse begrippen zijn we een redelijk kleine vereniging, we hebben zo’n 300 tot 350 leden.

We zijn gewoon studenten die een leuke studententijd willen hebben’

Valerie Zijdenbos – Studentenvereniging UMTC Utrecht

Ik denk dat de kleinschaligheid en de tradities waar we ons aan vasthouden de unieke combinatie van UMTC is. Een van die tradities is dat wij altijd in pak lopen. Daarnaast hebben we bepaalde mores (ongeschreven regels) voor tijdens onze borrelavonden. Bijvoorbeeld dat je geen horloge mag dragen of niet op je telefoon mag kijken.”

Waarin onderscheiden jullie je als vereniging?
“Ik denk dat wij een vereniging zijn waarin iedereen, op welke manier dan ook, zijn plek vindt. We zorgen er met z’n allen voor dat er een fijne sfeer is. We vinden het echt belangrijk om ons ook op andere vlakken te ontwikkelen, dus niet alleen in de collegebanken. Ontplooiing naast de studie is echt belangrijk. Je hebt hier de mogelijkheid om naast de borrels ook mee te doen aan een voetbaltoernooi of om je in te zetten voor een goed doel. We hebben heel veel commissies die dus bijdragen aan die ontplooiing. Meestal zijn dat dingen die je in het dagelijks leven niet zo snel zou doen. Je leert hier gewoon best veel. Niet alleen op sociaal gebied maar ook hoe je dingen moet organiseren of hoe je met geld om moet gaan.”

Wat voegen jullie toe aan het Unikwartier?
“Ik denk dat wij voor een hoop leden, en dus inwoners van Utrecht, een soort tweede thuis zijn. En ik denk dat wij ook een plek zijn waar studenten dingen kunnen leren die ze anders niet zouden leren in de collegebanken. Het is voor veel studenten belangrijk om zo’n thuisbasis te hebben, middenin het centrum. Onze sociëteit is de plek waar we drie keer in de week borrelen, dus dat is wel de plek waar we het meeste zijn. We dragen op sommige vlakken ook wel een steentje bij aan Utrecht, bijvoorbeeld tijdens de RAG-week, de goede doelen week in Utrecht. Daar zetten wij ons voor in. We doen ook vaak vrijwilligerswerk bij goede doelen of brengen eten wat we over hebben naar de daklozenopvang die aan de overkant zit. We hoeven geen winst te maken, we zijn gewoon studenten die een leuke studententijd willen hebben.”


cultuur food & drinks bier sociëteit studenten maaltijd studentenfeesten vereniging

In 't kort

Naam

Valerie Zijdenbos

Onderneming

Studentenvereniging UMTC Utrecht

Website

https://umtc.nl

Specialiteit?

Vereniging voor studenten die een mooie tijd in Utrecht willen hebben

Locatie

Voorstraat 64

Sinds

1949

Top spots

Gevangenis Wolvenplein

Universiteitsbibliotheek

De gracht die door het Universiteitskwartier loopt