Streekbierfestival


Een zoektocht naar verschillende soorten biertjes in verschillende cafés

Wil je 4 dagen lang genieten van meer dan 60 Nederlands gebrouwen bieren, geschonken in 30 unieke cafés in de binnenstad van Utrecht? Ga dan naar het Streekbierfestival. Op de plattegrond zie je welke bijzondere biertjes waar worden geschonken en zo ontdek je verschillende cafés in Utrecht.

Hoe is het Streekbierfestival ontstaan?
“In 2014 begonnen we in de Nobelstraat met 5 cafés en 5 bierbrouwerijen. Zelf had ik eerst een ander bedrijf, maar ik wilde iets nieuws beginnen. Ik wilde mensen graag kennis laten maken met verschillende cafés in Utrecht en ben gaan nadenken hoe ik dat het beste kon doen. Het leek me leuk om ervoor te zorgen dat mensen van café naar café gaan. Zodat je niet blijft hangen in je stamkroeg, maar op plekken komt waar je nog nooit bent geweest. Inmiddels werken we met 30 cafés en 30 bierbrouwerijen.”

Met dit festival wil ik mensen de stad laten ontdekken”

Anja Netto – Streekbierfestival

Wat voegt het Streekbierfestival toe aan het Unikwartier?
“Naast bier proeven vind ik het ook belangrijk dat er een mogelijkheid is om meer te leren over de stad Utrecht. De binnenstad is je festivalterrein, een interessant terrein waar je veel over kan vertellen. Ik heb contact gezocht met het Utrechts Archief en ervoor gezorgd dat er in het routeboekje ook verschillende feitjes staan over de plekken waar mensen langs lopen tijdens het festival. Het leuke van het festival is dat je de stad ontdekt. Door weetjes over Utrecht toe te voegen aan het festival wil ik mensen bekender maken met de stad. Ik vind het erg leuk om alles met elkaar te kunnen verbinden.”

Waarom naar het Streekbierfestival?
“Het is een zoektocht naar verschillende soorten biertjes in verschillende cafés. Bezoekers van het festival krijgen een biermenu (boekje) mee met daarin een omschrijving van het café, de brouwerij en de bieren die op het menu staan. Binnenin het boekje bevindt zich de plattegrond met nummertjes zodat je kunt kijken welke biertjes waar worden geschonken. In elk café staat één Nederlandse brouwerij centraal, daar worden twee soorten bieren van geschonken. Zo kun je je route uitstippelen op basis van de biertjes die je graag zou willen proeven. Het is leuk omdat het gratis is, je kun zelf bepalen of je één biertje gaat drinken of tien. Het festival vindt twee keer per jaar plaats, in het eerste weekend van april en in het eerste weekend van november.”


food & drinks bier drinken event festival speciaalbier terras

In 't kort

Naam

Anja Netto

Onderneming

Streekbierfestival

Website

https://streekbierfestival.nl

Specialiteit?

Stippel je route uit en stel je eigen biermenu samen

Locatie

30 cafés in de binnenstad van Utrecht

Sinds

2014

Top spots

INK society

INK society

Cafe de Stad (Bok en de Kok Festival)

Cafe de Stad (Bok en de Kok Festival)

Cafe ‘t Pandje

Cafe ‘t Pandje