Speciaalzaak de Goey-Koot


Je kunt bij ons twee takjes of zes bossen basilicum halen

Al meer dan vijftig jaar houdt de familie Koot zich op de Nobelstraat bezig met het verkopen van groente, fruit en een heleboel andere dingen. Waar de kwaliteit toch ligt bij de oorsprong van de groentewinkel, namelijk de groente-en fruitafdeling, worden de overige schappen van de Goey-Koot gevuld met veel delicatessen. Een portret van een gevestigde naam in het Unikwartier.

Wat doen/verkopen jullie?
“We zijn van oudsher een groentewinkel maar daar zijn steeds meer dingen bijgekomen. Inmiddels zijn we eigenlijk een hele supermarkt, maar dan wel met delicatesse-spullen. We leveren ook voor een groot deel aan de horeca in de stad. We hebben een redelijk grote klantenkring. Mijn vader is hier in 1967 mee begonnen. Een oom en tante van mijn vader hadden een zaak hiernaast, waar mijn vader een tijd in heeft gewerkt. Hij heeft de zaak toen overgenomen en is hier naartoe verhuisd. Ik heb het zelf zeven jaar geleden overgenomen van mijn vader.”

Ik weet precies wie waar woont in de straat”

Edwin Koot – Speciaalzaak de Goey-Koot

Wat voegen jullie toe aan het Unikwartier?
“Het sociale aspect. We zijn vaste gezichten in de stad. Bij grote ketens heb je dat vaak een stuk minder. Mijn vader was het gezicht van de stad, hij heeft hier bijna vijfenvijftig jaar rondgelopen, hij zag iedereen komen en gaan. De binding met de wijk is wel iets wat wij toevoegen denk ik. Ik weet precies wie waar woont in de straat.”

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt tot nu toe?
“Het leukste vind ik als mensen naar iets moeilijks vragen en we het kunnen leveren. Bijvoorbeeld iets buiten het seizoen. Dat gebeurt regelmatig, we hebben dan gewoon de goede connecties. Klanten uit de horeca vragen vaak naar specifieke dingen, maar onze winkelbezoekers ook. We kunnen veel dingen aanbieden omdat we zoveel voorraad hebben voor de horeca. Je kunt bij ons twee takjes of zes bossen basilicum halen, want dat hebben we toch liggen. Dat is denk ik onze kracht.”


ambacht food & drinks bakker boodschappen brood broodjes delicatessen groenten kruidenier levensmiddelen shoppen speciaalzaak supermarkt

In 't kort

Naam

Edwin Koot

Onderneming

Speciaalzaak de Goey-Koot

Website

http://degoey-koot.nl/

Specialiteit?

Uitgebreide groente-en fruitafdeling van goede kwaliteit

Locatie

Nobelstraat 22

Sinds

1967

Top spots

Meneer Smakers

De Bloemenmarkt

 

 

Cupp

Cupp