Selamat Makan


Als je binnenkomt voel je meteen de Indonesische sfeer

Een authentiek Indonesisch restaurant waar veel aandacht wordt besteed aan gastvrijheid en een goede uitleg bij elk gerecht. Bij Selamat Makan kun je terecht voor verschillende Indonesische gerechten en heerlijke rijsttafels. Als je binnenkomt voel je meteen de Indonesische sfeer.

Hoe is Selamat Makan ontstaan?
“Het restaurant is opgericht in 1982 door een Indonesische vrouw samen met haar Nederlandse man. Het stel ging op een gegeven moment met pensioen en een tijd later heb ik het restaurant overgenomen.

Onze kok komt uit Java, hij heeft al onze werknemers aangeleerd hoe je Javaans kunt koken”

Jian Su – Selamat Makan

Ik wilde graag een eigen zaak beginnen en dit restaurant draaide eigenlijk al heel erg goed. We hebben nog steeds veel vaste klanten en alle werknemers wilden hier graag blijven werken, dus dat was voor mij ideaal.” 

Waarom naar Selamat Makan?
“We zijn een authentiek Indonesisch restaurant dat is ingericht in typische Indonesische stijl. Er heerst bij ons een gezellige en knusse sfeer met behoud van de klassieke koloniale accenten. Bij ons ervaar je andere smaken dat je gewend bent en de gerechten zien er altijd feestelijk uit. Selamat Makan betekent in het Indonesisch: Smakelijk eten! Dat kun je bij ons zeker doen.”

Wat voegt Selamat Makan toe aan het Unikwartier?
“Alle gerechten zijn gebaseerd op de Javaanse keuken. Onze kok komt uit Java, hij heeft al onze werknemers aangeleerd hoe je Javaans kunt koken. Dat maakt onze rijsttafels extra speciaal. Er zitten hier niet zoveel Indonesische restaurants en we zouden graag willen dat mensen onze gerechten komen proeven en de Indonesische keuken komen ontdekken.”


food & drinks asian diner eettentje eten indonesisch javaans restaurant rijsttafel

In 't kort

Naam

Jian Su

Onderneming

Selamat Makan

Website

https://selamat-makan.nl

Specialiteit?

Indonesisch restaurant met feestelijke rijsttafels

Locatie

Voorstraat 100

Sinds

1982

Top spots

Janskerkhof

Koningsdag in de Voorstraat