Sanju


Ontstaan uit een passie voor ramen

Een stevige Japanse bouillon met noodles die af te maken is met toppings: ramen. In Nederland nog niet heel bekend. De twee vrienden Jeroen en Mohammed besloten daar iets aan te doen. Hun liefde voor ramen uitte zich in restaurant Sanju.

Hoe is Sanju ontstaan?
“Uit een passie voor ramen. Wij zijn twee vrienden met een enorme liefde voor de Japanse ramen. We vonden het gek dat er in Utrecht helemaal geen plek is om dit te eten, eigenlijk in heel Nederland is het nog niet zo bekend. Toen dachten wij: waarom kunnen we niet zelf iets realiseren? Werken in de horeca is iets nieuws voor ons. Maar we zijn beiden in een ondernemersfamilie opgegroeid. Het zit in ons bloed.”

Wat voegt Sanju toe aan het Unikwartier?
“Er zijn maar weinig zaken die gerund worden door jonge energieke ondernemers. Daarnaast is er nog niet zoiets als dit in Utrecht. Het kan ook in deze straat. Vroeger stond het slecht bekend maar het is een enorme hippe wijk geworden met veel nieuwe energie.”

Wij serveren iets onbekends uit de internationale keuken, maar wat bijzonder smaakvol is”

Mohammed & Jeroen – Sanju

Waarom naar Sanju?
“Ik denk dat wij in een restaurant stad als Utrecht, waar het voornamelijk 13 in een dozijn is, er wel uit springen. Wij serveren iets onbekends uit de internationale keuken, maar wat bijzonder smaakvol is. Ik zou zeggen: kies eens een keer voor ramen, dan de zoveelste keer een pizza.”


food & drinks asian diner eettentje eten japans ramen restaurant

In 't kort

Naam

Mohammed & Jeroen

Onderneming

Sanju

Website

https://sanju.nl

Specialiteit?

Ramen noodles in Nederland

Locatie

Voorstraat 29

Sinds

2018

Top spots