Plato


Gespecialiseerd in cd’s, vinyl en film in veel verschillende genres

Ben je dol op muziek? Neem dan is een kijkje bij Plato! Plato Utrecht heeft een ruim assortiment aan muziek, speelfilm DVD’s en er is een uitgebreide vinyl-afdeling. Op het podium in de winkel worden regelmatig concertjes gegeven.

Hoe is Plato ontstaan?
“De eerste winkel werd geopend in Leiden, ongeveer 42 jaar geleden. Vrienden van de eigenaar in Leiden wilden ook een platenzaak gaan beginnen en dachten dat het leuk zou zijn om samen te gaan werken. Plato Utrecht was een van die zaken. We werken samen met andere Plato-vestigingen. We maken het blad Mania en doen gedeelde inkopen zodat we ook acties kunnen doen.

Dan heb je de hele winkel ineens vol staan met jonge meisjes die allemaal aan het gillen zijn”

Willem de Vries – Plato

In 1997 zocht ik een baantje en ik ben bij Tivoli en Plato gaan werken. 7 jaar geleden stopte de vorige eigenaar ermee en kon ik de zaak overnemen. Ik ben altijd werknemer geweest, dus voor mij was het vrij gemakkelijk om de zaak op me te nemen.”

Waarom naar Plato?
“We zijn gespecialiseerd in cd’s, vinyl en film. Bij ons vind je veel verschillende genres, pop, indy, jazz, soul, blues en ook klassiek. Als je van muziek houdt en je wil dat het fatsoenlijk klinkt, dan kun je niet om ons heen. Omdat we altijd nieuwe muziek draaien in de winkel kom je bij ons in aanraking met nieuwe muziek. Daarnaast hebben onze medewerkers veel kennis. Zo maken wij vaak een lijst met tips voor nieuwe muziek.”

Wat voegt Plato toe aan het Unikwartier?
“Ik denk dat de Voorstraat enorm in ontwikkeling is gekomen toen wij hiernaartoe zijn verhuisd. Nadat wij hier samen met The Village waren gevestigd zag je dat er steeds meer jonge ondernemers gingen starten in deze straat. We verkopen exclusieve producten, die je tegenwoordig niet overal meer kunt krijgen. Dat voegt zeker wat toe aan het winkelend deel. Wat ook erg leuk is, is dat er soms optredens zijn in onze winkel. Dan heb je de hele winkel ineens vol staan met jonge meisjes die allemaal aan het gillen zijn.”


cultuur elpees livemuziek muziek platen platenzaak recordstore tweedehands vintage vinyl

In 't kort

Naam

Willem de Vries

Onderneming

Plato

Website

https://platomania.nl

Specialiteit?

Kennis van muziek te koop op vinyl en cd

Locatie

Voorstraat 35

Sinds

1988

Top spots

The Village

The Village

Champañeria Los Amigos

Champañeria Los Amigos

Puha

Puha