One Shoe


We zijn een creatief en digitaal bureau

In een van de meest historische panden op het Janskerkhof is One Shoe gevestigd, een creatief en vernieuwend reclamebureau. Het bedrijf van Michel van Velde en zijn compagnon houdt zich al dertien jaar bezig met de interessante combinatie van reclame en internet, een combinatie die destijds baanbrekend was en die ze een flinke voorsprong heeft gegeven in het reclamewereldje.

Wat doen/verkopen jullie?
“We zijn een creatief en digitaal bureau. We helpen organisaties met het bedenken van de merkstrategie, dat is het belangrijkst. Vervolgens vertalen we dat naar een creatief concept en de derde stap is de vertaling naar een digitale strategie. Tegenwoordig zie je dat bijna 80% van de communicatie digitaal plaatsvindt. Dus we hebben eigenlijk de creativiteit van een reclame- en communicatiebureau gecombineerd met het geavanceerde werk van een internetbureau.”

Ben je nou een reclamebureau of een internetbureau? We zijn dus allebei”

Michel van Velde – One Shoe

Hoe is One Shoe ontstaan?
“Voordat ik begon met One Shoe heb ik gewerkt voor andere bedrijven waar ik veel bezig was met het maken van reclamecampagnes. Vaak was dit verdeeld in een online deel en een deel met billboards en posters. Ik moest dan samenwerken met twee verschillende bureaus, een reclamebureau en een internetbureau. Waarom konden die twee niet samen in een bureau gevoegd worden? Dat was toen heel vernieuwend, niemand deed dat. Het was voor veel mensen ook moeilijk te begrijpen toentertijd. We krijgen nu nog steeds vaak de vraag: Ben je nou een reclamebureau of een internetbureau? Maar we zijn dus allebei.”

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt tot nu toe?
“We hebben vaak het nieuws gehaald. Ook met de website Thuisarts die we hebben gemaakt; de nummer één website voor ziektebeelden. Hierop staat veel gevalideerde informatie over verschillende ziektes. En die informatie bieden wij op een hele gestructureerde manier aan. Het heeft ervoor gezorgd dat het bezoek aan huisartsen met 12% gedaald is. Dat is een van de grootste bezuinigingen in de gezondheidszorg. Daar ben ik gigantisch trots op, ook omdat we veel mensen ook privé helpen. ”


design communicatie grafisch ontwerp webdesign

In 't kort

Naam

Michel van Velde

Onderneming

One Shoe

Website

https://oneshoe.nl

Specialiteit?

Combinatie van reclame en internet

Locatie

Janskerkhof 16

Sinds

2006

Top spots

Universiteitsbibliotheek

Brass Utrecht

Brass Utrecht

 

Pizzabakkers

Pizzabakkers