Lunchroom Pampalini


Lunchroom met Iraanse gerechten en theesoorten op de kaart

Koffietentjes en lunchrooms ontbreken niet in het Universiteitskwartier. Er zijn er genoeg en daarom is het belangrijk om er uit te springen met een bijzonder specialiteit. Pampalini, een lunchroom tegenover de Universiteitsbibliotheek, valt op met een bijzondere selectie Iraanse gerechten en theesoorten op de kaart.

Hoe is Pampalini ontstaan?
“Het was altijd mijn droom om een eigen horecazaak te hebben. Als kind had ik het al over een eigen restaurant en ik hield erg veel van eten. Ik heb naast mijn studie ook altijd bijbaantjes gehad in de horeca en vanaf mijn 24ste ben ik met Pampalini begonnen.

De zaak bestaat nu dus bijna vijf jaar. Ik doe dit samen met mijn broer, we waren allebei klaar met onze studie en gingen graag wat samen doen. We hebben de zaak volledig gemaakt zoals we dat zelf wilden, het ziet er eigenlijk net zo uit als bij ons thuis.”

Alles wat bij ons aan de muur hangt hebben we gekregen van klanten“

Behn Rakhshandehroo – Lunchroom Pampalini

Wat voegt Pampalini toe aan het Unikwartier?
“Op het gebied van eten en drinken hebben wij naast de standaard gerechten zes Perzische specialiteiten. Deze zijn op dit moment in Utrecht nergens anders te krijgen. We hebben zes gerechten en ook zes theesoorten die wij zelf uit Iran meenemen als we daar naartoe gaan. Onze koffers zitten dan helemaal vol met thee. Naast het eten en drinken denk ik ook dat het persoonlijk contact wat wij hebben met klanten ons speciaal maakt. We geven veel aandacht aan de klant en proberen echt de tijd voor ze te nemen.”

Waarom naar Pampalini?
“Ik denk toch het feit dat we veel relaties en vrienden hebben opgebouwd sinds de zaak open is. Bijvoorbeeld buitenlandse studenten die hier studeren en ons uitnodigen om langs te komen in hun thuisland. We hebben er echt goede vrienden aan overgehouden. Ik denk dat dat komt door de persoonlijk aandacht die wij geven aan klanten. Nog een goed voorbeeld: Alles wat in de zaak aan de muur hangt, hebben we gekregen van klanten. We hebben niks zelf gekocht.”


food & drinks iraans koffie koffietentje lunch lunchroom ontbijt tearoom thee

In 't kort

Naam

Behn Rakhshandehroo

Onderneming

Lunchroom Pampalini

Website

https://pampalini.nl

Specialiteit?

Iraanse theesoorten en specialiteiten

Locatie

Wittevrouwenstraat 14

Sinds

2014

Top spots

Surinaams restaurant Pomo

Pand wat hoort bij de Sleutelkoning, een soort museum met grote sleutels

Centrum analoge fotografie