Lucas


Door de juiste thee-spijs combinatie komen smaken nog beter tot hun recht

Lucas is er voor iedereen die bewust kiest voor smaak en aandacht voor het product. Je kunt er terecht voor een gezond ontbijtje, huisgemaakte taart of ambachtelijke lunch. Met verschillende theesuggesties bij elk gerecht kun je proeven op welke manier thee je gerecht kan versterken.  

Hoe is Lucas ontstaan?
“Maartje en ik kennen elkaar via het oude werk van Maartje. We zagen elkaar één of twee keer per jaar en we konden het altijd goed met elkaar vinden.

De thee geeft je gerecht een extra dimensie”

Norbert de Weerdt – Lucas

Op een gegeven moment zei Maartje: ‘Jij bent veel in de horeca bezig, voel jij er iets voor om samen een koffietentje te beginnen overdag?’ Ik werkte al in de horeca maar vooral in de avonden en daar wilde ik graag vanaf. We zijn plannen uit gaan werken en binnen driekwart jaar begonnen we met Lucas.”

Waarom naar Lucas?
“We verkopen ontbijt en lunch en zijn gespecialiseerd in thee. Door de juiste thee-spijs combinatie te kiezen komen de smaken van de gerechten nog beter tot hun recht. De thee geeft je gerecht een extra dimensie. Bijna al onze gerechten kunnen gluten- en lactosevrij gemaakt worden. We maken onze gerechten in het zicht van onze gasten. Mensen kunnen echt zien dat het huisgemaakt is, daar krijgen we veel waardering voor.”

Wat voegt Lucas toe aan het Universiteitskwartier?
“Bij ons kom je even onthaasten. Je komt hier rustig eten en drinken en dat doe je met aandacht. We proberen mensen bewuster te maken en echt even te laten genieten. De sfeer is fijn en we staan met veel enthousiasme te werken. Maartje onderscheidt zich, ze is een fijn warm persoon die open en eerlijk is en zonder oordeel contact aangaat met mensen. Mensen voelen zich enorm welkom bij ons, omdat we er echt voor de mensen zijn.” 


food & drinks broodjes gebak koffie koffietentje lunch lunchroom ontbijt tearoom thee

In 't kort

Naam

Norbert de Weerdt

Onderneming

Lucas

Website

https://lucasutrecht.nl

Specialiteit?

Kom naar Lucas om te genieten van de aangename sfeer en proef hoe een kop thee de smaken van onze gerechten versterkt

Locatie

Wittevrouwenstraat 23

Sinds

2016

Top spots

Stadschouwburg & Zindering

 

Janskerk en Janskerkhof is een heel eigen stukje Utrecht

 

Café t’ Hart