Lawine Communicatie


Ontwikkeling en promotie van de stadskwartieren

Het produceren van magazines, zowel digitaal als een fysiek product, is de specialiteit van Lawine, het communicatiebureau van Thijs-Jan Lanning en zijn compagnon Meindert Witvliet. Als producent van verschillende Utrechtse wijkbladen, is Thijs-Jan goed op de hoogte van alles wat er speelt in het Universiteitskwartier. In de oude gevangenis Wolvenplein heeft Lawine haar kantoor gevestigd, op die manier bevinden zij zich in het hart van hun werkgebied.

Hoe is deze onderneming ontstaan?
“Na een aantal jaren als communicatieadviseur werkzaam te zijn in het bedrijfsleven besloot ik mijn droom te verwezenlijken en een eigen bedrijf te starten. Ik kreeg die mogelijkheid aangeboden greep die met beide handen aan. Samen met collega en vriend Meindert Witvliet, begonnen we Lawine Communicatie. Inmiddels zijn we 19 jaar verder en zijn we na Pijlsweerd, Ondiep en Oost nu helemaal thuis in het Universiteitskwartier. Als opgeleid tijdschrift journalist en communicatieadviseur kon ik mijn favoriete vak uitoefenen en samen met compagnon Meindert vorm ik een tot nog toe niet gestopte lawine van tekst- en communicatieadvies.”

Het Unikwartier wordt steeds leuker. Het is een spannende mix van mensen en ondernemingen”

Thijs-Jan Lanning – Lawine Communicatie

Wat doen jullie?
“Wij maken vooral magazines, personeelsbladen, nieuwbrieven en houden ons bezig met contentmanagement en andere digitale communicatie. Op zo breed mogelijk gebied… Daarnaast zijn jaarverslagen, fotografieprojecten en algemeen communicatieadvies bij ons is in prima en zeer ervaren handen. We maken graag bladen, dat is onze specialisatie. Maar ook nemen we voor veel bedrijven de social media en website uit handen. Ik zou zeggen: kijk gerust eens op ons website en zie voor wie wij zoal aan de slag gingen.”

Wat voegen jullie toe aan het Unikwartier?
“ Wij zijn natuurlijk geen winkel, maar ik denk dat het voor ons wel heel goed is dat we met ons bedrijf dichtbij het centrum zitten. Misschien voegen we niet iets specifieks toe, maar we zijn als bedrijf wel betrokken bij de ontwikkeling en promotie van de stadskwartieren. Daarom is het goed dat we er zo dichtbij zitten. Het is een hele leuke, inspirerende omgeving. We kunnen snel overal bij zijn en krijgen veel mee. Ik vind het Unikwartier steeds leuker worden. Het is een leuke en spannende mix van mensen en ondernemingen.”


ambacht communicatiebureau grafisch ontwerp

In 't kort

Naam

Thijs-Jan Lanning

Onderneming

Lawine Communicatie

Website

https://lawinecommunicatie.nl

Specialiteit?

Communicatieadvies en teksten schrijven

Locatie

Wolvenplein 27

Sinds

2000

Top spots

Café de Voortuin

Café de Voortuin

De Breedstraat als straat op zich en op zaterdag de lapjesmarkt

Gevangenis Wolvenplein