Kunstliefde


Al honderden jaren verschillende kunst tentoonstellingen

Mondriaan, Rietveld en Dick Bruna. Allemaal waren ze lid van Kunstgenootschap Kunstliefde. Tegenwoordig een plek om kennis te maken met hedendaagse kunst voor iedereen. Van jong tot oud.

Hoe is Kunstliefde ontstaan?
“Kunstliefde is een kunstenaarsvereniging. Het is één van de oudste genootschappen in Nederland, dat is toch wel bijzonder. Al honderden jaren organiseren de leden verschillende kunsttentoonstellingen.

Wij zijn er voor het grote publiek om te laten zien wat beeldende kunst is”

Marion – Kunstliefde

Rietveld, Dick Bruna, Mondriaan. Ze waren allemaal lid van Kunstliefde. Tegenwoordig doen we allerlei soorten tentoonstellingen van kunst, in de breedste zin van het woord.”

Wat voegt Kunstliefde toe aan het Unikwartier?
“Wij zijn een genootschap in een hedendaags jasje. We hebben actuele tentoonstellingen, jong en oud talent, alles. De ruimte zit tussen een musea en galerie in. Het is een presentatieruimte maar het heeft een museaal karakter. Daarnaast hebben we een heel mooi tentoonstellingsprogramma heel afwisselend voor een brede doelgroep. Er is elke maand wat anders te zien. Van HKU-mode tot grafiettentoonstellingen.”

Waarom naar Kunstliefde?
“Wij zijn geen commerciële galerie. Je kan hier zo naar binnen stappen om even een kijkje te nemen, zonder het gevoel dat je iets moet kopen. Iedere keer als je bij ons binnenkomt hangt er weer wat anders aan de muur. Wij zijn er voor het grote publiek om te laten zien wat beeldende kunst is. Daarnaast organiseren wij ook lezingen, modeltekenen, podiumavonden over beroemde kunstenaars en houden wij om het jaar een atelierroute.”


cultuur design art atelier expositie galerie gallery grafisch kunst kunstenaars mooie dingen tentoonstellingen

In 't kort

Naam

Marion

Onderneming

Kunstliefde

Website

https://kunstliefde.nl

Specialiteit?

Kunst voor iedereen

Locatie

Nobelstraat 12A

Sinds

1807

Top spots