Kunsthandel Juffermans


Hedendaagse kunst van bekende meesters maar ook van lokale kunstenaars

Anno 2019 zijn er nog maar weinig kunstzaken te bekennen in de Utrechtse binnenstad. Maar er is er eentje die niet meer weg te denken is uit het straatbeeld: Kunsthandel Juffermans.
Al bijna 25 jaar heeft deze galerie een prachtige collectie nationale en internationale grafische kunst. 

Hoe is Kunsthandel Juffermans ontstaan?
“Oei, dat is al een hele tijd geleden. Het is in de jaren negentig opgericht door mijn schoonvader en zijn zoon, mijn man. Mijn schoonvader was een bekend kunsthandelaar-en criticus en heeft onder andere ‘Tableau’ in Amsterdam opgericht. Een familie vol kunstkennis dus, dan krijg je zelf ook het een en ander mee. Na het overlijden van mijn man in 2015 besloot ik daarom ook om de zaak zelf voort te zetten.” 

Waarom naar Kunsthandel Juffermans? 
“Wij verkopen hedendaagse kunst, en dan met name grafisch werk. Van bekende meesters als Picasso, Miro Chagall, maar ook twee lokale kunstenaars: Jeroen Hermkens en Dolf Zwerver. Waar je hier echt voor moet zijn is het werk van Kees van Dongen, daar zijn wij in gespecialiseerd. Wij hebben de grootste Van Dongen collectie wereldwijd. Zijn kunst trekt ook door heel het land bezoekers.”

Wij hebben de grootste collectie van Kees van Dongen wereldwijd”

Claudia – Kunsthandel Juffermans

Wat voegt Kunsthandel Juffermans toe aan het Unikwartier?
“Soms denk ik weleens dat er in deze tijd onder het jongere publiek minder interesse is voor kunst. Maar geregeld hebben wij toch wel vaak jongere klanten. Ik denk dat het komt door de variatie in prijs. Wij hebben zeker ook hele dure werken, maar je kan bij ons ook kunst kopen voor een paar honderd euro. Kom vooral gewoon eens binnen en kijk wat we hebben. Misschien raak je dan vanzelf geïnspireerd, om toch een kunstwerk aan te schaffen.”


ambacht cultuur design art galerie gallery grafisch interieur kunst kunstenaars mooie dingen shoppen wonen woonwinkel

In 't kort

Naam

Claudia Juffermans

Onderneming

Kunsthandel Juffermans

Website

https://juffermans.nl

Specialiteit?

De grootste collectie van Kees van Dongen wereldwijd

Locatie

Lange Janstraat 10

Sinds

1994

Top spots