IJssalon Luciano


Mensen zeggen dat wij het lekkerste ijs hebben, dat ze ooit hebben geproefd

Met de zomer in aantocht kan er weer volop genoten worden van een lekker ijsje. Gelukkig kent Utrecht genoeg fijne ijssalons, eentje ervan gelegen in het Universiteitskwartier. Luciano op de Nobelstraat kan met heerlijk schepijs ook deze zomer weer rijen tot aan buiten verwachten. Iets waar ze al een aantal jaren bekend om staan.

Wat doen/verkopen jullie?
“We verkopen voornamelijk ijs, ik denk dat het zo’n 98% is van wat wij verkopen. De andere 2% is koffie of heel soms milkshakes. Luciano is een franchise, het ijs komt centraal vanuit Wassenaar. Het wordt gemaakt door meesterijsbereider Luc Blok, hij heeft ook meerdere prijzen gewonnen.  Het ijs wordt naar een Italiaans recept bereid, maar Luc Blok is, zoals de naam al doet vermoeden, een Nederlandse man.

Mensen die komen voor een ijsje zijn blij en die blijheid willen wij graag terugbetalen’

Lucas Shia – IJssalon Luciano

Sinds ongeveer zes jaar zijn er ook zo’n tien Luciano ijssalons in andere plaatsen in Nederland en zelfs een op Bonaire. Luciano Utrecht bestaat dus niet zo heel lang, maar we proberen wel een naam te creëren. Ik heb het gevoel dat dat wel lukt.”

Waarin onderscheiden jullie je?
“ Wij hebben eigenlijk een super goed product, dat is ijs. Daar onderscheiden wij ons in. Er komen hier regelmatig mensen die zeggen dat wij het lekkerste ijs hebben wat ze ooit hebben geproefd. Dat zeg ik niet om op te scheppen, dat is echt waar. Onze ijsbereider werkt ook met pure en eerlijke producten. De meeste ijssalons gebruiken bijvoorbeeld aardbeien uit Polen maar onze aardbeien zijn van Nederlandse bodem, dat verschil proef je heel goed.  Dat is een voorbeeld wat ons onderscheid als ijssalon, we hebben gewoon heel goed ijs. Ik denk dat we daarnaast ook een gezellige ijssalon zijn, we willen een lach teruggeven. Mensen die komen voor een ijsje zijn blij en we willen die blijheid graag terugbetalen. De sfeer is heel ongedwongen. Die gezelligheid willen we graag uitstralen.”

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt bij Luciano?
“Toen ik in 2016 de zaak overnam en mijn eerste seizoen opende. Dat was een van de leukste dingen. Ik heb toen een weekend-actie gehouden met een happy hour. Tussen vijf en zes uur ‘s avonds mocht ik gratis ijs weggeven. Massa’s mensen kwamen daarvoor hierheen. Ik had een beetje reclame gemaakt op Facebook en Instagram en dat had goed uitgepakt. Al die blije gezichten, alleen maar door een gratis ijsje, was echt fantastisch om te zien. Je krijgt er gewoon veel energie en blijheid voor terug en dat is denk ik wel het leukste wat ik tot nu toe heb meegemaakt.”


food & drinks ijs ijssalon italiaans koffie milkshakes

In 't kort

Naam

Lucas Shia

Onderneming

IJssalon Luciano

Website

https://ijssalonluciano.nl

Specialiteit?

IJs volgens Italiaans recept bereid

Locatie

Nobelstraat 215

Sinds

2013

Top spots

Vietnamees restaurant Saigon

The Streetfood Club

Café ‘t Pandje