Hostel Strowis


Dit hostel is net even anders

Een hostel met huiselijke sfeer: dat is Strowis. Bij binnenkomst voel je je al meteen welkom door de gastvrije werknemers en de uitnodigende tuin. Dit hostel is net even anders. Voor een prikkie slaap je hier in een 17-eeuws pand in hartje Utrecht.

Hoe is Strowis ontstaan?
“In de jaren 90 toen wij begonnen was er eigenlijk geen aanbod wat betreft low-budget hotels. Daar moest wat aan gebeuren vond ik. Wij zijn toen eigenlijk zelf met een clubje vrijwilligers een do it yourself hostel begonnen, dat is het eigenlijk nog steeds. Voordat we de sleutel van dit pand kregen ging er wel een paar jaar overheen dus. Bedrijfsplannen, praten met de gemeente, opbouwen van een netwerk. We deden het allemaal zelf.”

Wat voegt Strowis toe aan het Unikwartier?
“De sfeer denk ik. Elke keer is het hier weer anders. Soms zit het vol eilandjes met mensen achter hun laptopjes. En soms is iedereen samen aan het koken. Daarnaast is de kloof tussen werknemer en gast niet groot. Zij zijn erg betrokken, een typisch horecaprofiel is het niet. Het wordt niet gedraaid op het idee dat we over tien jaar allemaal in een grote Mercedes kunnen rijden.”

Strowis brengt mensen samen. Het heeft iets magisch”

Joost – Hostel Strowis

Waarom naar Strowis?
“De kamers zijn basic maar goed verzorgd. Er zitten geen toeters en bellen aan. Iedereen is hier welkom, van backpackers tot gezinnen. Het is niet alleen maar omdat wij goedkoop zijn, maar ook vanwege het concept. Strowis brengt mensen samen. Het heeft iets magisch.”food & drinks b & b backpackers bed & breakfast hostel hotel overnachten

In 't kort

Naam

Joost

Onderneming

Hostel Strowis

Website

https://www.strowis.nl

Specialiteit?

Mooie kamers zonder toeters en bellen voor een goeie prijs

Locatie

Boothstraat 8

Sinds

1992

Top spots