Hofman Utrecht


Cultureel café aan het mooiste plein van Utrecht

Borrelen, eten, terrassen en ook nog eens genieten van het grote aanbod in verschillende culturele activiteiten op het mooiste plein van Utrecht.

Hoe is Hofman Utrecht ontstaan?
“Dit gebouw was ooit gekoppeld aan het HKU Theater dat hierachter zit. Hier kon je een drankje drinken na de voorstelling. Eigenlijk is dat vrij snel uitgegroeid tot een apart café en restaurant. Het is inmiddels een bekende plek onder de Utrechters. Hier kan je naast het lekkere speciaal bier, terecht voor leuke culturele activiteiten.”

We zijn een café, restaurant en club in één”

Marcel – Hofman Utrecht

Wat voegt Hofman Utrecht toe aan het Unikwartier?
“Wij zijn toegankelijk voor iedereen, we zijn niet gericht op een specifieke doelgroep. Dat proberen we op verschillende manieren te doen. We zijn een café, restaurant en club in één. Daarnaast organiseren we jazz avonden, Hofman live met muziekbandjes, literaire avonden en hebben we elke woensdag komedie.”

Waarom naar Hofman Utrecht?
“Je kan hier echt verrast worden door de veelzijdigheid van dit café. Er is altijd wel wat leuks te doen, dat zeggen onze gasten ook. Janskerkhof is daarnaast het mooiste plein van heel Utrecht haha. In de zomer kan je hier heerlijk op het terras zitten en heb je de hele dag zon. Je hebt dan geen last van auto’s en kan lekker breed kijken. Buiten het café om organiseren wij ook festivals hier op het plein. Het bierfestival, terrassenfestival en een speciaal wijnfestival. We doen het allemaal.”


cultuur food & drinks bar cabaret café comedy dansen dj drinken eetcafé eten koffie kroeg livemuziek lunch podium terras

In 't kort

Naam

Marcel

Onderneming

Hofman Utrecht

Website

https://www.hofman-utrecht.nl

Specialiteit?

Veelzijdig cultureel café

Locatie

Janskerkhof 17A

Sinds

1999

Top spots

De Burgermeester, soeprestaurantje in Oost-Europese huiskamersetting

Back & Forth, om ’s avonds lekker te dansen als je geen student bent

De Drie Dorstige Herten, een ouwe herberg met veel kennis over wijn en speciaal bier