Utrechts Mossel Festival


Bij ons krijg je gegarandeerd mosselen uit Zeeland

Voor verse Zeeuwse mosselen hoef je niet helemaal naar Zeeland af te reizen. Het Utrechts Mossel Festival haalt de mosselen naar Utrecht toe! Kom langs voor een heerlijke portie mosselen uit Bruinisse en geniet van een lekker biertje of wijntje op een van de terrassen.

Hoe is het Utrechts Mossel Festival ontstaan?
“Ik (Rubert) doe aan sloeproeien. We hadden met de roeivereniging een wedstrijd in Bruinisse. De races waren tegelijkertijd met de visserijdagen. Tijdens deze dagen worden er altijd veel mosselen verkocht. Het leek me fantastisch om dat naar Utrecht te halen.

Ik heb contact opgenomen met de verkopers en gevraagd of ze ook verse mosselen in Utrecht zouden willen bereiden en verkopen. We hebben bierbrouwerij De Leckere gevraagd om bier te verzorgen en vroegen aan Peek van Beurden of hij de wijn wilde verzorgen. En daar was ons Mossel Festival.”

Waarom naar het Utrechts Mossel Festival?
“Het festival is altijd op de laatste zondag van augustus en duurt van 14.00 tot 20.00 uur. Er worden vers bereide Zeeuwse mosselen verkocht. De mosselen zijn van goede kwaliteit en worden op originele manier bereid. Ze worden op het festival zelf klaargemaakt in twee hele grote pannen. En om in de Zeeuwse sferen te komen komt er ook elk jaar een zeemanskoor.”

Tijdens de visserijdagen worden altijd veel mosselen verkocht. Het leek me fantastisch om dat naar Utrecht te halen”

Egbert Aben & Rubert Dorrestijn – Het Utrechts Mossel Festival

Wat voegt het Utrechts Mossel Festival toe aan het Unikwartier?
“Het is een gratis toegankelijk festival waar je heerlijk kunt genieten van een lekker biertje, goede wijn en niet te vergeten mosselen! Er zijn natuurlijk wel restaurants die mosselen verkopen, maar dan weet je niet precies waar ze vandaan komen. Bij ons krijg je gegarandeerd mosselen uit Zeeland, ze worden in Bruinisse geoogst en verpakt in grote jute zakken en daarna worden ze op ons festival bereid. Op het Utrechts Mossel festival kun je proeven hoe vers bereide Zeeuwse mosselen van top kwaliteit smaken.”


cultuur food & drinks eten event festival livemuziek terras wijn

In 't kort

Naam

Egbert Aben & Rubert Dorrestijn

Onderneming

Utrechts Mossel Festival

Specialiteit?

Op dit festival kun je proeven hoe vers bereide Zeeuwse mosselen van top kwaliteit smaken

Locatie

Lucasbolwerk Café Tilt, Café de Stad, Café Potdeksel & Zocher

Sinds

2011

Top spots

Streekbierfestival

Streekbierfestival

Back Roads Rootsfestival

Back Roads Rootsfestival

Platen en Pinten Festival

Platen en Pinten Festival