Hemingway


Op de eerste etage het restaurant en beneden het café

Bij Hemingway kun je terecht voor een snelle lunch, gezellig diner of een leuke borrel. Neem plaats in het restaurant met uitzicht op het Janskerkhof, drink een lekker drankje in het café of ga buiten zitten op het verwarmde terras. Iets te vieren? Dat kan! Organiseer je borrel bij Hemingway.

Hoe is Hemingway ontstaan?
“Al voor de oorlog was dit een horecazaak. Er komen wel eens oude mensen eten en die zeggen dan, ‘vroeger als ik naar de kostschool ging, dronken we hier nog even koffie.’ De toenmalige eigenaresse was op vakantie naar Cuba geweest en had daar veel van de schrijver Hemingway gezien.

Toen ze terugkwam heeft ze het café Hemingway genoemd en ook in de stijl van de schrijver ingericht. Zelf werkte ik hier als 17-jarige student. Ik heb altijd goed contact met de eigenaren gehouden en toen de vorige eigenaar zei dat hij ging stoppen heb ik de zaak overgenomen.”

Waarom naar Hemingway?
“We zijn een gezellig eetcafé op een mooie locatie. Op de eerste etage zit ons restaurant en beneden zit ons café. Een hele handige combinatie, zo kan je na het eten nog lekker na borrelen beneden in het café. Het hele jaar hebben we ons terras buiten staan. In de winter kun je er lekker zitten onder de luifels met warmtelampen en in de zomer kun je heerlijk in het zonnetje zitten en genieten van de drukte van het kruispunt. Je hoeft je bij ons nooit te vervelen.”

Je hoeft je bij ons nooit te vervelen”

Paul Schippers – Hemingway

Wat voegt Hemingway toe aan het Unikwartier?
“We hebben voor ieder wat wils en onze gasten zijn erg divers. Er komen bij ons ouders met kinderen, omdat het rustig en veilig is. Als de bloemenmarkt er is komen er vaak oudere mensen een kopje koffie drinken en op maandagavond zitten de jaarclubs van UVSV bij ons. Het is vooral leuk dat je merkt dat mensen ondanks de digitalisering, toch met elkaar in gesprek raken. Zo gaan studenten wel eens spelletjes spelen met de oudere mensen. Dat maakt het erg bijzonder.”  


food & drinks cafe diner drinken eetcafé eettentje eten lunch restaurant terras

In 't kort

Naam

Paul Schippers

Onderneming

Hemingway

Website

https://hemingway-utrecht.nl

Specialiteit?

Gezellig eetcafé op een rustig plekje in de drukte van de stad

Locatie

Janskerkhof 6

Sinds

1995

Top spots

De Bakkerswinkel

De Bakkerswinkel

De Ontdekking

De Ontdekking

Café Homan

Café Hofman