GYS


100% biologisch en duurzaam tot in het extreme

Duurzaamheid staat centraal bij GYS. Zowel in de keuken als in de bedrijfsvoering. Hier kan je terecht voor een casual hapje of drankje. Het zit tussen een snackbar en restaurant in; erg laagdrempelig dus.

Hoe is GYS ontstaan?
“Uit frustratie, verschillende eigenlijk: Ik kwam altijd in conflict met mijn werkgever en ik had altijd vegetarische vriendinnetjes die ik nooit mee uit eten kon nemen haha. Voorheen had je alleen maar salade geitenkaas en saaie quiches. Die vriendinnen hadden dus echt geen zin om met mij uiteten te gaan! Dat bracht mij aan het denken, ik vond die beperkte keuze best raar. Daarnaast ben ik altijd al bezig geweest met duurzaamheid, dat komt vanuit mijn studie Geologie.

Ik merkte dat horecaondernemers alleen maar bezig zijn met geld verdienen en totaal niet met de juiste manier van bedrijfsvoering. Al die dingen die mij frustreerden heb ik bij elkaar gestopt. En daaruit is GYS ontstaan. ”

Waarom de keuze voor het Unikwartier?
“In de tijd dat ik GYS opende had ik eigenlijk alle keuze voor de locatie. Ik koos voor het Unikwartier om verschillende redenen: de (toen nog) lage kosten, in de buurt van het centrum en ik dacht dat studenten een doelgroep voor mij zouden zijn, dus wilde ik dichtbij de Universiteitsbibliotheek zitten. Daarnaast dacht ik dat dit wel een leuke straat zou worden. En dat is het tegenwoordig ook, het is een enorme dorpsstraat waar iedereen elkaar kent. ”

Ik kon nooit mijn vegetarische vriendinnetjes mee uit eten nemen’”

Gijs – GYS

Waarom naar GYS?
“Wij zijn als enige in Utrecht 100% biologisch en voeren duurzaamheid door tot in het extreme. Als we bijvoorbeeld moeten kiezen voor winst of duurzaamheid dan gaan we altijd voor dat laatste. Ook focussen we heel erg op de vegetarische/veganistische consument en houden we heel erg rekening met allergieën. Hier kan je gezond, lekker guiltfree eten!”


food & drinks biologisch diner eettentje eten lunch restaurant terras vegan veganistisch vegetarisch

In 't kort

Naam

Gijs

Onderneming

GYS

Website

https://gysutrecht.nl

Specialiteit?

Gezond, lekker guiltfree eten

Locatie

Voorstraat 77

Sinds

2014

Top spots