Flashdance


Speciaalzaak in dansartikelen voor elke vorm van dansen

Fame, Flashdance, Footloose. Allemaal dansfilms die in de jaren ‘80 razend populair waren. In die tijd ontstond ook de dansspeciaalzaak Flashdance (vernoemd naar de film) in de Voorstraat. Angela Bakkum kwam als jonge danseres in de winkel werken en nu, ruim vijfentwintig jaar later, is zij de trotse eigenaresse van een van de grootste dans speciaalzaken van Nederland.

Als je bij ons komt krijg je advies van iemand die al heel lang in het vak zit.“

Angela Bakkum – Flashdance

Wat is Flashdance?
“We zijn een speciaalzaak in dansartikelen. We verkopen artikelen voor elke vorm van dansen. Dus latin, ballroom maar ook ballet en bijvoorbeeld yoga. De schoenen die wij verkopen worden met de hand gemaakt en zoiets kun je niet in een normale sport-of schoenenwinkel kopen. Veel mensen die hier komen willen graag advies over dansschoenen. Wij hebben klanten vanuit het hele land. Ik denk dat ze bij ons komen omdat het centraal ligt en de winkel is redelijk makkelijk te bereiken omdat we zo dicht bij het station zitten. De mensen die van ver komen maken er ook wel echt een uitje van, ze blijven dan vaak de hele dag nog in Utrecht.”

Wat voegen jullie toe aan het Unikwartier?
“Ik denk toch wel voor de ervaring. Als je hier komt krijg je advies van iemand die al heel lang in het vak zit en goed weet waar ze over praat. We zijn heel klantgericht, we leveren veel service. In principe doe ik alles alleen en heb ik geen personeel. Af en toe komt er een vriendin een dagje helpen, als ik weet dat het druk gaat worden. Het is pittig om het alleen te doen, maar wel heel leuk.”


ambacht dance fashion dansartikelen danskleding dansmode kleding mode Schoenen shoppen

In 't kort

Naam

Angela Bakkum

Onderneming

Flashdance

Website

https://flashdance.nl

Specialiteit?

Dansschoenen en kleding

Locatie

Voorstraat 28

Sinds

1983

Top spots

Naar de Kapper

Naar de Kapper

Beichies

Beichies

Food and the City