FEST Utrecht


Meubelen en woonaccessoires uit onze eigen collectie

Voor mooie, originele meubelen en goede persoonlijke service kun je terecht bij FEST. Hun high-end design producten zijn betaalbaar en dit maakt het toegankelijk voor een bredere doelgroep. Hun doel is meubelen en accessoires produceren waar je gelukkig van wordt. Daarnaast geven ze gratis interieuradvies.

Hoe is FEST ontstaan?
“Eigenaresse Femke Furnee is het merk vijf jaar geleden gestart vanuit een eigen gemis. Ze was 27 toen ze tijdens het inrichten van haar eerste eigen appartement ontdekte dat het aanbod in betaalbare, mooie en originele meubelen erg mager is. Aan de ene kant heb je de massa van een woonboulevard en aan de andere kant de onbetaalbare spullen van een dure designwinkel. Femke besloot om in dit gat te springen, zonder ervaring, maar wel met veel enthousiasme.

Onze brandstore trekt veel vloggers aan die in onze winkel live op Instagram gaan”

Lisette Koster – FEST Utrecht

Ze gelooft dat een mooie woonomgeving mensen blij kan maken en ze wil dat mogelijk maken voor een bredere doelgroep. En dat blijkt te werken: FEST heeft inmiddels twee eigen winkels in Nederland, een webshop en rond de 200 verkooppunten over de hele wereld.”

Waarom naar FEST?
“Wij verkopen meubelen en woonaccessoires uit onze eigen collectie. Je kunt voor de gehele inrichting van je woonkamer bij ons terecht, maar ook voor een leuk cadeautje voor je buurvrouw. We produceren zoveel mogelijk dicht bij huis, het overgrote deel van onze meubelcollectie wordt in Nederland geproduceerd. De rest van onze meubelen worden in Europa geproduceerd. Daarmee weten we zeker dat de producten onder goede omstandigheden worden gemaakt.”

Wat voegt FEST toe aan het Unikwartier?
“Onze nieuwe, frisse meubel- en accessoireszaak die naar mijn idee goed past in het plaatje van de steeds hipper wordende wijk. Onze brandstore trekt veel vloggers en ook grote namen op Instagram aan die in onze winkel live gaan. Sommige vloggers lopen direct met een videocamera de winkel binnen, dat was in het beginnen wel een beetje wennen.  We horen regelmatig van klanten dat de sfeer in de winkel erg prettig is en dat onze lichte, frisse, overzichtelijke kleine woonwinkel een toegevoegde waarde is voor de stad.”


ambacht design design interieur lampen meubels mooie dingen shoppen wonen woonwinkel

In 't kort

Naam

Lisette Koster

Onderneming

FEST Utrecht

Website

https://festamsterdam.nl

Specialiteit?

Goede, relatief betaalbare items voor in huis, een kopje koffie en goed advies!

Locatie

Lange Janstraat 12

Sinds

2013

Top spots

Gevangenis Wolvenplein

The Streetfood Club

Tiger Mama

Tiger Mama