Florin


Engelse pub met veel typisch Engelse extra’s

De Engelse pub Florin op de Nobelstraat haalt al twintig jaar alles uit de kast om zich te onderscheiden. De pub biedt veel leuke extra’s zoals een pubquiz en een goedkope studentenmaaltijd. Daarnaast ontbreekt ook de gezellige, typische uitstraling van een English pub niet, met een brede bar en veel lekkere biertjes. 

Hoe is Florin ontstaan?
“Wij zijn een Engelse pub en we hebben veel typisch Engelse extra’s. Twintig jaar geleden waren we een van de eersten met een pubquiz. Niemand deed dat toen. Wij zijn daar best wel trots op want nu zie je het overal. We hebben nog steeds twee keer per maand een pubquiz. Daarnaast hebben we een tijdje stand-up comedy gehad en bieden we ook Engelse maaltijden aan. Op dit moment hebben we op zondag een traditionele English sunday roast, die nergens anders in Nederland te krijgen is.”

Twintig jaar geleden waren wij een van de eersten met een pubquiz, daar zijn we best trots op”

Simon Griffiths – English pub Florin

Wat voegen jullie toe aan het Unikwartier?
“ We hebben veel verschillende extra’s, zoals de pubquiz die ik eerder noemde. Daarnaast hebben we ook een studentenmaaltijd op maandag en dinsdag. We bieden dan een keuzemenu uit met twaalf gerechten, voor 6,50. Het is altijd heel druk in de zaak op die dagen. Doordeweeks zijn er dus vooral veel studenten. In het weekend is het publiek wel anders, dan komen er meer gezinnen. Elke zaterdagochtend wordt het Radio 2 programma ‘Spijkers met koppen’ live vanuit hier uitgezonden.”

Waarom naar Florin?
“ Ik vind dat je als horeca-onderneming een ervaring moet verkopen. We proberen de prijzen laag te houden en op een vriendelijke manier de klanten te benaderen. Ons doel is om de klant waarde voor hun geld te geven, value for money. In het begin, twintig jaar geleden, stonden er heel veel burgers op ons menu. Mensen vonden dat toen raar, dat had je nergens anders. Nu is dat heel hip, maar wij hebben dat als een van de eersten geïntroduceerd. We bieden gewoon heel veel dingen aan die het speciaal maken, zoals het studentenmenu en de radioshow. Er is geen bar in Nederland die een live radioshow uitzendt, maar wij wel. En dat elke zaterdag.”


cultuur food & drinks bier cabaret cafe comedy drinken eetcafé english pub eten kroeg

In 't kort

Naam

Simon Griffiths

Onderneming

Florin

Website

https://florinutrecht.nl

Specialiteit?

Pubquiz, studentenmaaltijden en het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ elke zaterdagochtend

Locatie

Nobelstraat 2

Sinds

1997

Top spots

Plato Utrecht

Plato Utrecht

De Goey-Koot, groenteboer

De Utrechtse grachten