Dig It! Recordstore


Van een liefhebber voor een liefhebber

Van marktkraam naar eigen zaak. Bert Tiggelers heeft zijn passie voor verzamelen omgezet in een winkel van en voor de liefhebber. 

Hoe is Dig It! ontstaan?
“Voor een boeken-en elpeekraam deed ik vroeger klusjes in ruil voor platen. Ik verzamel al mijn hele leven elpee’s. Wegens gezondheidsklachten van de eigenaar bood hij mij aan om zijn bedrijf door te zetten. Ik was mijn vaste baan toch al zat, dus dat besloot ik te doen. Dit heb ik een aantal jaar gedaan. Maar mijn liefde zat toch echt alleen bij muziek en niet boeken. Daarnaast stagneerde het bedrijf op de markt een beetje. Via een vriendin kwam ik in dit pand terecht en besloot mij volledig op de muziek te storten.”

Je gaat hier iets vinden, waar je eigenlijk niet naar opzoek was”

Bert Tiggelers – Dig It! Recordstore

Wat voegt Dig It! toe aan het Unikwartier?
“Ik ben gespecialiseerd in eigenlijk alle kwalitatief goede tweedehands platen. Het is een zaak van een liefhebber voor een liefhebber. Ik sta hier niet alleen om geld te verdienen, het is echt mijn passie. Mensen kunnen hier niet alleen platen kopen maar ook aanbieden of ruilen. Daarnaast maak ik ook al mijn elpee’s schoon. Dat doet niemand! Met een speciale platenwasser haal ik al het opgehoopte stof en andere viezigheden weg. Zo geef ik de best mogelijke kwaliteit.”

Waarom naar Dig It! ?
“Je gaat hier iets vinden, waar je eigenlijk niet naar opzoek was. Maar wat je wel graag wil hebben haha! Ik vind het gewoon heel tof om andere mensen te helpen met hun platencollectie. Als mensen met de vraag komen op zoek naar iets te zijn dat klinkt als een bepaalde artiest, dan heb ik altijd wel iets aan te raden. Zo ben ik zelf vroeger ook geholpen, en dat probeer ik weer door te geven.”


ambacht cultuur elpees muziek platen platenzaak recordstore seventies sixties tweedehands vintage vinyl

In 't kort

Naam

Bert Tiggelers

Onderneming

Dig It! Recordstore

Website

https://www.dig-itrecords.nl

Specialiteit?

Alle kwalitatief goede tweedehands platen

Locatie

Loeff Berchmakerstraat 9

Sinds

2018

Top spots

DB’s. Een bar, studio en concertzaal in één.

Café de Stad

Café de Stad

Pijper, een ouderwets kledingwinkeltje waar je vakkundig wordt geholpen