De Zwarte, Rode, Witte en Zilveren Vosch


Wij heten de Vosch-groep en we bestaan uit vier ‘Voschen’

Of je nu een ruimte zoekt voor een vergadering of congres, of lekker en bijzonder uit eten wil. Mark van Kessel heeft als eigenaar van zijn vier ‘Voschen’ overal aan gedacht. Sinds 2008 heeft hij in rap tempo vier goed draaiende zaken, deels in het Unikwartier, uit de grond gestampt. Twee unieke restaurants en twee ruime en fijne vergaderlocaties.

Wat doen/verkopen jullie?
“Wij heten de Vosch-groep en we bestaan uit vier ‘Voschen’. We hebben de Witte en de Zilveren vosch, dat zijn allebei vergaderlocaties waar ook congressen en trainingen worden gehouden. Dus wij verhuren ruimtes om dat in te doen. Daarbij verzorgen wij koffie, thee en de lunch. Daarnaast hebben we ook de Zwarte en de Rode Vosch. De Zwarte Vosch zit op de Oudegracht, dat is een Spaans restaurant. De Rode Vosch is een Australisch restaurant in de Voorstraat. De catering in de Witte en de Zilveren Vosch wordt ook verzorgd door deze restaurants. We proberen onze gasten dus echt in de watten te leggen met een lekkere lunch.”

Hoe bent u hier zelf betrokken bij geraakt?
“Ik ben zelf begonnen als kok en daarnaast heb ik ook een bouwbedrijf. Met dat bouwbedrijf opereerden we door heel Nederland, dat was heel veel reizen elke dag. Daarom ben ik naar het midden van het land verhuisd. Ik wilde voor mijn bouwbedrijf dichterbij de klanten zitten en daarom kocht ik een pand aan de Oudegracht, dat werd uiteindelijk de Witte Vosch. En daar kwam later de Zwarte Vosch bij. Dat was in 2008. Eigenlijk is het daarna heel snel gegaan en zijn er nog twee Voschen bij gekomen.”

Onze Australische en Spaanse keukens zijn echt uniek in Utrecht’

Mark van Kessel – De Zwarte, Rode, Witte en Zilveren Vosch

Wat voegen jullie toe aan het Unikwartier?
“We hebben vrij veel locaties in deze buurt, dus dat is iets wat wij denk ik toevoegen. Daarnaast zijn onze restaurants met Australische en Spaanse keuken uniek in Utrecht. Er is maar één ander Australisch restaurant in Nederland en een Spaanse tapasbar zoals bij ons komt maar twee of drie keer voor in Nederland. Dus daar zijn wij redelijk uniek in. Onze producten zijn van goede kwaliteit en op die manier proberen we de mensen in Utrecht iets speciaals te bieden. Voor de vergaderruimtes is de ligging ideaal. Lekker centraal en dichtbij het station. We proberen ook iets meer te zijn dan alleen een vergader en congreslocatie, door de mensen goed te verzorgen. We willen dat de mensen een dagje vergaderen echt als een uitje zien.”


food & drinks australisch congreslocatie diner eten mediterraans restaurant spaans tapas trainingslocatie vergaderlocatie

In 't kort

Naam

Mark van Kessel

Onderneming

De Zwarte, Rode, Witte en Zilveren Vosch

Website

https://www.dezwartevosch.nl/ https://www.dezilverenvosch.nl/ https://www.derodevosch.nl/ https://www.dewittevosch.nl/

Specialiteit?

Verschillende vergaderruimtes en restaurants met unieke karakters

Locatie

Verschillende locaties, o.a. Plompetorengracht en de Voorstraat

Sinds

2008

Top spots

De grachten

Restaurant Tiger Mama

Restaurant Tiger Mama

 

De Universiteitsbibliotheek