de Sleutelkoning


De oudste onderneming van dit kwartier

Er zijn in Nederland niet veel échte sleutelspecialisten. De Sleutelkoning is een van die weinige zaken. Sinds 1910 maakt dit familiebedrijf alles wat te maken heeft met sleutels. Geen uitdaging is te groot voor ze.

Hoe is de Sleutelkoning ontstaan?
“Het is allemaal begonnen met de opa van mijn vrouw. Hij had in 1910 een soort ijzerwaarhandel. In 1933 heeft hij de naam Sleutelkoning aangenomen. Ik ben hier parttime komen werken en later de zaak overgenomen. Wij zijn de oudste onderneming van dit kwartier. Weggaan hier is geen optie, ze weten je te vinden van oudsher. Daarnaast wordt de straat steeds gezelliger.”

Er zijn maar weinig sleutels die we niet kunnen maken, tenzij we het niet mogen maken”

Chris – de Sleutelkoning

Wat voegt de Sleutelkoning toe aan het Unikwartier?
“Wij zijn gespecialiseerd in het maken van sleutels, dat is best een breed begrip. We doen eigenlijk alles wat met sleutels te maken heeft: de standaard handelingen van het maken van sleutels, kluizen, mechanische sloten en reparaties. De leukste zijn de bijzondere klusjes. Laatst moest ik in de Domkerk een honderden jaren oude eikenhoutenpanelen deur openen zonder schade te maken. Dat vind ik het leukste aan mijn werk. De afwisseling.”

Waarom naar de Sleutelkoning?
“Wij zijn de enige echte specialist in de stad. Natuurlijk zijn er bedrijven die ook sleutels kunnen maken, maar zodra er iets bijzonders bij komt kijken komen ze toch naar ons. En dan komen ze soms ook van best ver, we hebben klanten door heel het land. Er zijn maar weinig sleutels die we niet kunnen maken, tenzij we het niet mogen maken.”


ambacht sleutelmaker slotenmaker

In 't kort

Naam

Chris

Onderneming

de Sleutelkoning

Website

https://www.sleutelkoning.nl

Specialiteit?

Sleutelspecialist sinds 1910

Locatie

Wittevrouwenstraat 20

Sinds

1910

Top spots