Sigarenspeciaalzaak de Oude Tijd


Wij richten ons speciaal op de sigaren roker en de pijp roker

Bij Sigarenspeciaalzaak de Oude Tijd vind je een ruim assortiment aan sigaren, tabakspijpen en accessoires. De winkel beschikt over een prachtige walk-in humidor waar je rustig kunt rondkijken. Edwin en Gerda geven je graag advies en helpen je om een genietmomentje te creëren.

Wij creëren gedenkwaardige momenten voor mensen”

Gerda van den Berg – Sigarenspeciaalzaak de Oude Tijd

Hoe is de Oude Tijd ontstaan?
“In 1993 is het ontstaan als keten, er waren meer Oude Tijden door heel Nederland. Edwin werkte in loondienst van de vorige eigenaar en heeft de zaak van hem gekocht. Ik werkte als verpleegster en was wel toe aan verandering. De liefde voor dit product is er altijd geweest. We zijn naar Cuba, Brazilië & de Dominicaanse Republiek geweest om meer te leren over de verschillende soorten tabakken en sigaren. De bewondering voor sigaren en pijp roken is door de jaren heen gegroeid. Onze rookmomenten zijn ook onze mooie herinneringsmomenten. Sigaren roken doe je niet even snel tussendoor, daar ga je lekker voor zitten. Wij creëren daarmee gedenkwaardige momenten voor mensen.”

Waarom naar de Oude Tijd?
“Wij richten ons speciaal op de sigaren roker en de pijp roker. Dat is niet echt een roker, maar een genieter. Ons assortiment is uniek. Dat kun je nergens anders vinden in Utrecht. We verkopen alles met tabak. We hebben sigaretten en shag, maar ook waterpijptabak. Onze core business zijn de Nederlandse sigaren en de Caribische sigaren die in onze walk-in humidor liggen om te zorgen voor een vochtig klimaat. Daarnaast hebben we tabakspijpen en pijptabak. Gezelligheid vind ik een belangrijk onderdeel van mijn werk. Er moet ook gelachen kunnen worden.”

Wat voegt de Oude Tijd toe aan het Unikwartier?
“Het Unikwartier bestaat voor mij uit mooie oude gebouwen. Wij zitten in een prachtig oud pand en brengen je de geur en de smaak van toen. Service vinden wij erg belangrijk, wij gaan ver voor de klant. Als je een oude aansteker op zolder hebt gevonden, kijk ik of ik deze nog gerepareerd kan worden. Als mensen iets zoeken wat wij niet in het assortiment hebben, ga ik op zoek naar de importeur zodat ze het alsnog krijgen.”


ambacht rookwaren sigaren sigaretten tabak tabakswinkel

In 't kort

Naam

Gerda en Edwin van den Berg

Onderneming

Sigarenspeciaalzaak de Oude Tijd

Website

https://deoudetijd.nl

Specialiteit?

Wij verkopen genietmomenten

Locatie

Janskerkhof 25

Sinds

1933

Top spots

Restaurant Brass

Restaurant Brass

Drogisterij Woortman

Drogisterij Woortman

Bloemenmarkt Janskerkhof

Bloemenmarkt Janskerkhof