de Ontdekking


Een layback backpackerssfeertje met veel knusse hoekjes

Een vleugje vakantiegevoel in je eigen stadsie. Bij de Ontdekking Utrecht ben je dichtbij huis maar toch op vakantie. Laat je inspireren door de wereldse menukaart en kies wellicht je nieuwe vakantiebestemming.

Hoe is de Ontdekking ontstaan?
“Voordat ik hier begon zat ik in de consultancy. Ik naderde de 40 en ging nadenken of ik dit nog wel mijn hele leven wilde doen. Ik houd heel erg van reizen en een eigen horecaonderneming was altijd een droom van mij geweest. In dit pand zat 60 jaar lang een reisbureau, ik heb zelf ook een tijd gevlogen als stewardess, dus was er meteen een connectie. Ik dacht ik moet het maar gewoon proberen, dan kom ik er wel achter hoe het is. Ik heb er nooit spijt van gehad.”

Hier kom je om even terug te blikken op je reis, maar ook om weer vooruit te kijken op een nieuwe”

Ilse – de Ontdekking

Wat voegt de Ontdekking toe aan het Unikwartier?
“Het is een plek voor ontbijt, lunch, koffie of een borrelplankje. Het zit hem hier in de sfeer, een layback backpackerssfeertje met heel veel knusse hoekjes en verschillende levels. Hier kom je om even terug te blikken op je reis, maar ook om weer vooruit te kijken op een nieuwe. Hier zijn dus ook alleen maar reistijdschriften en boeken te lezen. Dit zie je ook terug op de menukaart. Zo staat hier op de menukaart een black rice pudding, waar ze in Azië mee ontbijten.” 

Waarom naar de Ontdekking?
“Het is natuurlijk een uitdaging om niet in hartje centrum te gaan zitten. Het is een fietsstraat, je zit wel in het zicht maar of ze voor je gaan stoppen is nog maar de vraag. Ik houd wel van die spanning. Hier kom je echt om even te ontspannen. Dat je hier weggaat en denkt: Ik heb heerlijk gezeten en ook nog eens lekkere koffie gehad. Dat je mensen kan blij maken met een klein gedeelte van hun dag, daar krijg ik onwijs veel energie van.”


food & drinks backpackers broodjes coffeebar drinken eetcafé eten gebak koffie koffietentje lunch lunchroom ontbijt thee

In 't kort

Naam

Ilse

Onderneming

de Ontdekking

Website

https://deontdekkingutrecht.nl

Specialiteit?

Vakantie dichtbij huis

Locatie

Voorstraat 110

Sinds

2013

Top spots

Pesto, mijn tweede zaak waar je in de avond lekker kan dineren

Gastmaal, fantastisch puur eten

Kantien, Hollandse keuken in een modern jasje