Café Voortuin


Modern bruin café, waar geen ruimte is voor een keuken

Dansen en borrelen. Eigenaar Hensely Dirks geeft gasten van zijn Voortuin en discotheek Back & Fourth de ruimte voor beiden. Waar de Voortuin al enige tijd een vrij bekend begrip in de Utrechtse binnenstad is, groeit Back & Fourth als discotheek met dansbare, maar minder herkenbare muziek onder de liefhebbers. Goede muziek, een gezellige sfeer en natuurlijk lekkere drankjes zijn de belangrijkste ingrediënten voor de zaken van Dirks.

Wat doen/verkopen jullie?
“Drank en bitterballen. Maar ook koffie. We zijn met de Voortuin elke dag vanaf 10 uur ‘s ochtends open. We hebben een ‘bring your own’- concept, dus je kunt ook een broodje halen en bij ons op komen eten. Maar we hebben ook tosti’s en dergelijke. Back & Fourth is echt een nachtclub, we zijn op dit moment alleen op woensdag, vrijdag en zaterdag open.
In 2010 zijn we begonnen met de Voortuin. Ik heb zelf heel lang gewerkt in de horeca in Utrecht en wilde graag iets voor mezelf beginnen. En dat is gelukt. Vanaf het begin was een succes. We zijn nu ook wel toe aan een verbouwing, alles is een beetje op.”

Bij de Voortuin en Back & Fourth hebben we voor elk dagdeel wel iets”

Hensley Dirks – Café Voortuin

Wat voegen jullie toe aan deze buurt?
“Ik denk dat wij als bedrijf niet zozeer veel aan de buurt toevoegen, maar meer aan de stad Utrecht. Zo zien we in onze discotheek bijvoorbeeld dat er soms wel wat buren bij ons naar binnen komen maar het zijn grotendeels wel mensen die uit heel Utrecht komen. Naast het Janskerkhof zijn er weinig clubs in deze buurt die tot heel laat open zijn. De Voortuin is bedoeld als modern bruin café, waar geen ruimte is voor een keuken. Maar er kan afgehaald worden in de straat, zowel lunch als diner, en dat kan hier gegeten worden.”


food & drinks bar bier bruine kroeg cafe drinken terras

In 't kort

Naam

Hensley Dirks

Onderneming

Café Voortuin

Website

https://cafevoortuin.nl

Specialiteit?

Bring your own-concept

Locatie

Voorstraat 4

Sinds

2010

Top spots

Café Tilt!

The Village

Measons Barbershop