Café Tilt!


Mensen komen nog echt om te 'stappen'

Drie keer in de maand live muziek, een hoop spelletjes én een eigen gebrouwen biertje op de kaart. Café Tilt! is geen gewoon eetcafé maar biedt een stuk meer dan alleen een biertje en een bitterbal. Al vijftien jaar een begrip en het lijkt erop dat er makkelijk nog vijftien jaar bij komen.

Wat doen/verkopen jullie?
“Wij zijn een eetcafé met daarnaast de mogelijkheid om naar live muziek te luisteren of een leuk spelletje te spelen. We hebben een groot terras. We bieden iets meer dan alleen een biertje en een steak. Drie zondagen in de maand is er live muziek. We hebben vaste concepten: Jazz op Tilt, de Jamsessie en Acoustic Tilt. Tijdens de Jamsessie komen mensen ook speciaal om mee te spelen, die hebben zelf instrumenten bij zich.”

Het is een hele relaxte sfeer bij ons. En we hebben ons eigen biertje.”

Rubert Dorrestijn – Café Tilt!

Wat voegen jullie toe aan het Unikwartier?
“Ik denk niet dat er heel veel zaken zijn waar mensen ‘s nachts om twee uur de deur uitlopen en de volgende ochtend alweer op de stoep staan voor een kopje koffie. Ons service aanbod is heel breed en dat heeft niet elk eetcafé. Naast lunch, diner, live muziek en spelletjes organiseren we ook allerlei evenementen. Zoals het Mosselfestival. In mei hebben we ook een platenbeurs hier voor de deur, in samenwerking met Plato Utrecht, café de Stad en Velvet Amersfoort. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag wordt onze dj-set neergezet. Dan gaan de tafels aan de kant er wordt er ook gedanst. Mensen komen dan echt om te stappen, dat is ook nog iets wat wij doen.”

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt in de zaak?
“We maken heel veel leuke dingen mee. Maar een van de dingen waar veel naar gevraagd wordt is onze achterwand. Dat lijkt een behang maar dat zijn losse plaatjes. Een kunstenaar die hierboven woonde heeft dat vlak na onze verbouwing gemaakt. Elk plaatje is met een permanent marker getekend en die zijn willekeurig over de muur verspreid. Hij is daar drie maanden mee bezig geweest. Dus elke week groeide het kunstwerk.”


cultuur food & drinks bar bier cafe drinken eetcafé eten kroeg livemuziek terras

In 't kort

Naam

Rubert Dorrestijn

Onderneming

Café Tilt!

Website

https://cafetilt.nl

Specialiteit?

Biertjes, live muziek en een heleboel spelletjes

Locatie

Lange Jufferstraat 62

Sinds

2005

Top spots

Pappas barbershop

Pappas barbershop

City bioscoop

Escape Room Gajes in de bajes