Café de Stadsgenoot


De gezelligste huiskamer van Utrecht

Een echt bruin café mag je toch wel uniek noemen in deze tijd. Bij café de Stadsgenoot kan je nog ouderwets gezellig een drankje drinken. Met kaasplankje natuurlijk. 

Hoe is café de Stadsgenoot ontstaan?
“Het is ontstaan door het feit dat ik hier ben komen werken voor de vorige eigenaar. Hij had problemen waardoor hij de zaak moest verkopen. Dat deed hij aan mij, onder het mom dat hij het over een tijdje wel weer terug zou kopen. Hij dacht dat ik het niet zou redden, maar ik zit er nog steeds! Ik had totaal geen ervaring als ondernemer, dus heb ik het hier een beetje kunnen uitproberen. Maar het bevalt nog steeds, het gaat fantastisch.”

Het vooroordeel dat je in een bruine kroeg alleen maar bier kan drinken is niet meer van deze tijd”

Wilfred Jager – Café de Stadsgenoot

Wat voegt café de Stadsgenoot toe aan het Unikwartier?
“Wij zijn nog één van de weinige echte bruine kroegen met een simpel borrelplankje of een tosti. Overal schieten de eettentjes als paddenstoelen uit de grond. Bij ons kan je nog langskomen voor een lekker drankje. Of dat nou een biertje is of gewoon een spa rood. Dat maakt ons niks uit. Het vooroordeel dat je in een bruine kroeg alleen maar bier kan drinken is niet meer van deze tijd. Heb je wel zin in wat meer eten, dan kan je hier wat in de buurt halen en het bij ons opeten.”

Waarom naar café de Stadsgenoot?
“Wij zijn de gezelligste huiskamer van Utrecht. Vanaf het begin is het mijn kroeg en doe ik het op mijn manier. Het komt niet van de tekentafel, het is nog een échte kroeg. Wij zitten daarnaast op een prachtige locatie net buiten het drukke centrum. Hier kan je nog lekker een avond stappen, in plaats van uitgebreid dineren.”


food & drinks bar bier bruine kroeg cafe drinken

In 't kort

Naam

Wilfred Jager

Onderneming

Café de Stadsgenoot

Website

https://cafedestadsgenoot.nl

Specialiteit?

Een écht bruincafé

Locatie

Breedstraat 8

Sinds

2003

Top spots