Café de Stad


Dat we een bruin café zijn, is echt een meerwaarde

De Stad is een klein bruin café, met een lange bar, een podium en een fijn terras. Je kunt hier kiezen uit een ruim assortiment bijzondere bieren van de tap en op fles. Daarnaast is Café de Stad misschien wel een van de muzikaalste kroegen van Utrecht.

Hoe is Café de Stad ontstaan?
“Twintig jaar geleden hebben Anton van der Schot en ik Café de Stad overgenomen. Het heette toen nog de Lange Juffer. Wij hebben samen gewerkt op een strandpaviljoen in Scheveningen. We vonden het erg leuk om te doen en we wilden graag samen een eigen café beginnen.

Waar spreken we af? In de Stad!”

Egbert Aben – Café de Stad

Ik heb contact gezocht met de vertegenwoordiger van Heineken in Utrecht. We legden uit waar we naar op zoek waren. Hij zei meteen: ‘De Lange Juffer, dat is iets voor jullie!’ Zo zijn we hier terecht gekomen. Ik heb altijd gedacht, als ik ooit een café begin noem ik het Café de Stad. Het is een korte duidelijke naam. Waar spreken we af? In de Stad!”

Waarom naar Café de Stad?
“We hebben veel verschillende speciaal bieren, op de tap en op de fles. Muziek is voor ons erg belangrijk. Elke zaterdagavond hebben we een DJ. We draaien muziek uit de 80’s, 90’s, soul muziek, funk of disco. Een keer per maand is bij ons de Singles Club, dan draaien we alleen vinyl platen. Ook hebben we praatjes geen plaatjes, iedereen mag bij de DJ komen om zijn eigen plaatje te draaien.”

Wat voeg Café de Stad toe aan het Unikwartier?
“We onderscheiden ons omdat we een bruin café zijn, dat is echt een meerwaarde. Gastvrijheid is erg belangrijk, je bent hier geen nummer. Als je hier een paar keer bent geweest weten we wie je bent. We verkopen niet alleen maar bier, we organiseren ook veel activiteiten met onze collega’s. Zo hebben we een keer per jaar een vinyl markt, het mosselfestival, het Back to the Roots festival en spelen er veel live bandjes in ons café.”


food & drinks bar bier bruine kroeg cafe drinken livemuziek terras

In 't kort

Naam

Egbert Aben

Onderneming

Café de Stad

Website

https://cafestad.nl

Specialiteit?

Beer & Music!

Locatie

Lange jufferstraat 58

Sinds

1999

Top spots

Dig it!

Café t’ Pandje

Giensch