Café de Bastaard


Gewoon het leukste café van Utrecht

Studenten, journalisten, muzikanten, ambtenaren, ouders en kinderen. Ze komen allemaal langs bij café de Bastaard. Een ding hebben ze gemeen: ze hebben ooit zelf, of met hulp van een ander het café, dat volgens de eigenaar op een schiereiland ligt, weten te vinden.

Hoe is café de Bastaard ontstaan?
“Café de Bastaard bestaat al een hele tijd. Ik heb het in 1984 overgenomen, ook al een eeuwigheid geleden. Ik werkte in die tijd voor een discotheek die ook eigenaar was van de Bastaard. Om onduidelijke redenen wilde hij van de Bastaard af en vroeg of ik het wilde overnemen. Dat heb ik toen gedaan. Het is een café met een simpel concept, zo hebben we geen keuken maar mogen mensen zelf wat lekkers meenemen.”

Ons nadeel is eigenlijk ook meteen ons voordeel: we hebben geen passanten”

Arnold Meulenbelt – Café de Bastaard

Wat voegt café de Bastaard toe aan het Unikwartier?
“Ons nadeel is eigenlijk ook meteen ons voordeel: we hebben geen passanten. Niemand kent het eigenlijk. We hebben vanaf het begin af aan mensen die echt komen voor de Bastaard. Ze hebben ooit zelf, of met hulp van anderen het café weten te vinden. Dit café is mijn kindje. Wat het speciaal maakt zijn de mensen die er komen. Deze mensen voelen zich prettig in een bepaalde omgeving, en die delen dat weer met andere mensen. Ik vind het ook eigenlijk helemaal niet erg dat we hier op een eiland zitten. Of een schiereiland misschien.”

Waarom naar café de Bastaard?
“Wij zijn het leukste café van Utrecht, dat is gewoon zo. Ik kan dat eigenlijk wel zo zeggen maar dan gelooft niemand dat haha! Ze moeten gewoon maar eens een keer langskomen en het zelf ervaren. ”


food & drinks bar bier cabaret cafe comedy drinken kroeg podium poolbiljart poolen theater theatercafé

In 't kort

Naam

Arnold Meulenbelt

Onderneming

Café de Bastaard

Website

https://debastaard.nl

Specialiteit?

Ons kent ons café

Locatie

Jansveld 17

Sinds

1984

Top spots