Brass


Fine dining restaurant met Europese keuken

Hoe is Brass ontstaan?
“Ik ben een geboren en getogen Utrechter. Ik heb er altijd van gedroomd om een restaurant te hebben midden in de stad, op een oud plein, met uitzicht op een kerk met hotelkamers erboven. Het Janskerkhof is hier een perfecte plek voor. Op het moment dat deze locatie vrij kwam hebben mijn vrouw en ik hem met beide handen aangegrepen. De hotelkamers worden binnenkort gerealiseerd, dan is het hele plaatje compleet.”

Het applaus wat we soms krijgen van onze gasten is heel bijzonder”

Sidney Rubens – Brass

Waarom naar Brass?
“We zijn een fine dining restaurant met Europese keuken waar je op een ontspannen manier kunt dineren. Je zult bij ons gerechten krijgen die je thuis niet snel maakt. Er wordt een complete avond uit verzorgd van het begin tot het einde. We proberen onze gasten altijd aangenaam te verassen. De locatie is uniek, we zitten in een prachtig oud pand uit 1700, die we huiselijk hebben aangekleed met als basis het materiaal koper. In de zomer is er de gelegenheid om buiten te zitten en te dineren tussen de bomen op het mooie plein, met uitzicht op de kerk.”

Wat voegt Brass toe aan het Unikwartier?
“Op het Janskerkhof zijn we een vreemde eend in de bijt. Het plein staat bekend om zijn vele uitgaansgelegenheden en het is de plek waar het mannen- en vrouwencorps is gevestigd. Wij zijn een toevoeging aan het bestaande arrangement. Wat wij doen, doet eigenlijk niemand op het Unikwartier. We maken van elke avond een feestje. Het applaus wat we soms krijgen van onze gasten is heel bijzonder.”


food & drinks diner eten frans restaurant

In 't kort

Naam

Sidney Rubens

Onderneming

Brass

Website

https://brass-utrecht.nl

Specialiteit?

Fine Dining restaurant in een monumentale omgeving met een gastvrije sfeer

Locatie

Janskerkhof 19

Sinds

2011

Top spots

Sigarenspeciaalzaak De Oude Tijd

Een wandeling maken vanaf de Drift tot over de Plompetorengracht