Bakkerswinkel Utrecht


Knusse 18-eeuwse lunchroom

Bij Bakkerswinkel Utrecht stap je even terug in de tijd. In dit sfeervolle 18e -eeuwse pand kun je terecht voor lekkere scones of goeie koffie. Tegenwoordig ook in de avonduren open voor een kaasfondue met uitzicht op de grachten.

Hoe is Bakkerswinkel Utrecht ontstaan?
“Zolang als de archeologen kunnen teruggaan zit hier al een bakkerij. Wij moesten die traditie natuurlijk wel een beetje in stand houden. Het is een prachtig oud karakteristiek pandje. We zijn hier klein begonnen met alleen de plek waar nu de toonbank staat. Door de jaren heen zijn we beetje bij beetje gaan uitbreiden, zo hebben we ook het pand hiernaast erbij genomen. Tot afgelopen zomer was het onderdeel van de keten de Bakkerswinkel. Inmiddels is dat niet meer, nu doen we het zelfstandig en vinden er kleine veranderingen plaats.”

Zolang als de archeologen kunnen teruggaan zit hier al een bakkerij”

Ton – Bakkerswinkel Utrecht

Wat voegt Bakkerswinkel Utrecht toe aan het Unikwartier?
“Wij zijn een knusse lunchroom met uiteraard lunch maar ook ontbijt, lekkere koffie en high tea’s. Afgelopen najaar zijn wij ook begonnen op een aantal avonden met kaasfondue. Totaal iets anders maar wel in dezelfde huiselijke stijl. Het is een ontzettend succes. Ik had dat nooit zo durven dromen. Daarnaast is dit pand erg bijzonder, het maakte ons bij de keuze van locatie niet uit of de mensen moeite moesten nemen om even om te lopen. Dit is zo’n bijzondere plek dat het omlopen niet uitmaakt. Je moet het hier niet hebben van de passanten, maar je bouwt hier echt een klantenkring op. ”

Waarom naar bakkerswinkel Utrecht?
“De producten die wij serveren, verkopen en de hele sfeer geeft de mensen hier het gevoel alsof ze in een huiskamer zitten. Wij zijn hier begonnen met scones, red velvet taarten en high tea’s. Dat was compleet nieuw in die tijd. Dat is nu haast niet voor te stellen. Ik denk doordat wij blijven vernieuwen maar de kwaliteit behouden nog steeds succesvol zijn.”


ambacht food & drinks bakker broodjes drinken eten gebak koffie lunch lunchroom ontbijt tearoom thee

In 't kort

Naam

Ton

Onderneming

Bakkerswinkel Utrecht

Website

https://bakkerswinkelutrecht.nl

Specialiteit?

Knusse 18-eeuwse lunchroom

Locatie

Wittevrouwenstraat 2

Sinds

2003

Top spots

Gastmaal

De Veldkeuken

Keck 'n Lisa