Back Roads Rootsfestival


Verassende bandjes, een relaxte sfeer en een lekker biertje

Café de Stad, Café Tilt en Café de Potdeksel organiseren samen een rootsfestival. Een festival op drie verschillende locaties, waar je gemakkelijk heen en weer kunt lopen. Kom naar Back Roads voor verassende bandjes, een relaxte sfeer en een lekker biertje. Het festival is gratis toegankelijk.

Hoe is het Back Roads Rootsfestival ontstaan?
“Twee werknemers van ons zijn allebei muzikanten. De één is singer-songwriter en de ander heeft een Country band. Ze hadden het idee om een festivalletje te organiseren in onze drie cafés. Het festival zou dan vooral gericht zijn op Roots muziek, dus country, blues, rock-‘n-roll, rockabilly en singer-songwriter muziek. We vonden het een leuk idee om een keer samen met de andere cafés iets te organiseren. De eerste keer beviel erg goed en het was drukke gezellige dag. Omdat het zo’n succes was organiseren we het nu elk jaar!”

Mensen kunnen bij ons ervaren hoe ontspannen een muziekfestival kan zijn”

Egbert Aben & Rubert Dorrestijn – Back Roads Rootsfestival

Waarom naar Back Roads Rootsfestival?
“Van 14.00 tot 23.00 uur zijn er optredens in alle drie de cafés. Je loopt de hele tijd heen en weer. We creëren echt een festival, door ervoor te zorgen dat er tijdens elk optreden in andere cafés even geen bandjes spelen. Zo kun je meerdere bandjes op een dag zien en kun je in overal een kijkje nemen. Buiten kleden we alles in stijl aan met hooibalen en houten bordjes waarop de stages genoemd staan. We hebben elk jaar een loterij. Als je een biertje besteld van onze sponsor krijg je een lot. Zo is er eens een gast geweest die één biertje kocht voor een lot en het biertje weggaf en meteen weer naar huis ging. Bij de trekking bleek dat hij had gewonnen! Je moet wel aanwezig zijn tijdens de prijsuitreiking en dat was hij helaas niet. Iemand anders ging er met de prijs vandoor. Het zijn altijd mooie prijzen, van een weekendje Brugge tot een nieuwe fiets.”

Wat voegt Back Roads Rootsfestival toe aan het Unikwartier?
 “We waren de eersten die hiermee begonnen. Een muziekfestival in drie verschillende cafés waar je een gratis naartoe kunt. Het festival is de hele dag en er hangt een relaxte sfeer. Het draait bij ons echt om de muziek en niet om alle poespas eromheen. Dat is ook het grootste verschil met andere evenementen. Mensen kunnen bij ons ervaren hoe ontspannen een muziekfestival kan zijn. Daarnaast leveren we ook kwaliteit. De bandjes die komen optreden zijn van hoog niveau, de cafés zijn goed, we hebben lekker bier en besteden veel aandacht aan onze service. Laat je vooral verassen op ons festival!”


cultuur food & drinks drinken event festival livemuziek muziek terras

In 't kort

Naam

Egbert Aben & Rubert Dorrestijn

Onderneming

Back Roads Rootsfestival

Specialiteit?

Roots Muziek in combinatie met lekker bier en gezelligheid

Locatie

in Café Tilt, Café de Stad en Café de Potdeksel

Sinds

2015

Top spots

Pappas Barbershop

Pappas Barbershop

Lucas

Lucas

Plato

Plato