Back & Fourth


Een discotheek waar je echt kunt dansen en de dj’s zijn niet al te voorspelbaar

Dansen en borrelen. Eigenaar Hensely Dirks geeft gasten van zijn Voortuin en discotheek Back & Fourth de ruimte voor beiden. Waar de Voortuin al enige tijd een vrij bekend begrip in de Utrechtse binnenstad is, groeit Back & Fourth als discotheek met dansbare, maar minder herkenbare muziek onder de liefhebbers. Goede muziek, een gezellige sfeer en natuurlijk lekkere drankjes zijn de belangrijkste ingrediënten voor de zaken van Dirks.

Wat doen/verkopen jullie?
“Back & Fourth bestaat nu drie jaar. De discotheek heb ik overgenomen van de vorige eigenaar, die ik goed kende. Ik heb het helemaal verbouwd omdat ik er graag mijn eigen zaak van wilde maken. De zaak die het hiervoor was, KostenKoper, liep wel goed maar het was niet precies zoals wij het wilden. We hopen dat we dansbare muziek draaien en niet alleen maar meezingers, dat is voor ons wel belangrijk. Het is een 24+ club, dus we richten ons niet meer op studenten maar meer op de mensen die net zijn begonnen met werken.”

Bij de Voortuin en Back & Fourth hebben we voor elk dagdeel wel iets”

Hensley Dirks – Back & Fourth

Wat voegen jullie toe aan deze buurt?
“Zelf heb ik vroeger gemerkt dat je zonder studentenpas op veel plekken niet naar binnen kwamen, dus dat was voor ons een gat in de markt. Daarom richten wij ons met zowel de Voortuin als Back and Fourth op de jong-werkenden. Ik denk wel dat dat iets is wat wij toevoegen aan deze buurt. Bij de Voortuin hebben we voor elk dagdeel wel iets. Je kunt koffie drinken maar ook borrelen, iets wat allebei vaak gebeurt. Daarnaast hebben we een discotheek waar je echt kunt dansen, de dj’s zijn niet al te voorspelbaar. Dus je kunt daar echt voor de muziek heen.”


cultuur food & drinks club dance dansen disco discotheek dj drinken muziek podium

In 't kort

Naam

Hensley Dirks

Onderneming

Back & Fourth

Website

https://backandfourth.nl

Specialiteit?

Dansen op minder bekende muziek

Locatie

Loeff Berchmakerstraat 4

Sinds

2016

Top spots

Café Tilt!

The Village

Measons Barbershop