Salon Afroworld: haarwerk voor iedereen

Bij Salon Afroworld vind je haarwerken voor iedereen. Jarenlang trok het mysterieuze winkeltje op de kop van de Predikherenstraat mijn aandacht. Ze zitten er al sinds 1997, nooit ging ik er binnen. De naam deed me vermoeden dat je hier vooral terecht kan als je rondloopt met een mooie volle Afro. Maar niets blijkt minder waar. 

Afrikaanse, Aziatische of Europese roots? Salon Afroworld heeft ongetwijfeld iets passends voor je in petto. De winkel is afgeladen met paspoppen, haarwerken en cosmeticaproducten. Van vloer tot plafond is geen centimeter onbenut gelaten. En toch zal er niet voor elk hoofd een geschikt haarwerk hangen. Daarom kunnen klanten ook kiezen uit catalogi van bekende haarmerken en deskundig advies krijgen bij het maken van een verstandige keuze.

Verkoopster Monique vertelt honderduit over de vele soorten producten die ze verkopen in de winkel van haar schoonzus: pruiken, haarstukjes, extensions en cosmetica voor alle huid- en haartypen. En denk vooral niet dat Monique alleen vrouwen ontvangt in de salon. Ook mannen die een toupetje zoeken om hun kaalheid te maskeren, transgenders die gewoon lekker willen shinen in de club of kinderen die soms om medische redenen helaas al veel te vroeg kaal worden, kunnen bij Salon Afroworld terecht.

Grote collectie haarwerken bij Salon Afroworld
Salon Afroworld in de Predikherenstraat

Er ligt voor ieder wat wils op de schappen: een elegante golvende bos dameshaar, een serieus herentoupet, een kittig roze pruikje, een wulpse afro en talloze subtiele extensions om je haar net even dat accent te geven. Verwacht geen goedkope pruiken zoals bij de carnavalswinkel. Hier vind je alleen professionele haarwerken van gerenommeerde merken zoals Revlon en Gisela Mayer. Alles van hoogwaardige vezels, zowel van echt haar als synthetisch.

Op zoek naar een ‘haarprothese’ na medische indicatie, bijvoorbeeld als je last hebt van haaruitval door alopecia of chemotherapie? Afroworld heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars en neemt het afhandelen van de declaratie desgewenst volledig uit handen. Of misschien heb je gewoon zin om eens een andere look uit te proberen zonder te verven? Loop dan eens binnen bij Salon Afroworld. Je komt gegarandeerd naar buiten als een ander mens.

Kijk voor meer informatie op salonafroworld.nl of bezoek de winkel op Predikherenstraat 4 in Utrecht. Afspraak niet nodig.


afro alopecia haarwerken hair hairstyle kaalheid kappers utrecht pruikenmaker pruikenwinkel shop local Unikwartier universiteitskwartier Utrecht hotspots utrecht verbindt wigs zin in utrecht