Paradijs voor liefhebbers van design en Italiaans eten

In het leukste straatje van Utrecht – de Hardebollenstraat – vind je tegenwoordig vooral knusse winkeltjes van jonge, creatieve startups. Het concept van Vanessa Bronzina past perfect bij deze bonte verzameling ambachtelijke ondernemers. Life’s a Peach is een focacceria en designshop inéén. “Mijn passie voor Italiaanse specialiteiten combineer ik met het exposeren van designmeubels en ander werk van bevriende lokale kunstenaars en ontwerpers.” 

Alles uit eigen oven

De vitrines van Life’s a Peach bulken van de oog- en tongstrelende delicatessen. Zoet en hartig, alle smakelijk uitgestalde lekkernijen komen uit de oven van Vanessa. De enthousiaste eigenaresse bedenkt en bakt alles zelf met verse, seizoensgebonden ingrediënten. 

Dat er geen dieren voor haar creaties worden lastiggevallen is natuurlijk mooi meegenomen. Maar ze wil geen nadruk leggen op het veganistische aspect. Liever laat ze haar klanten zonder waarschuwing genieten van haar vegan gebakjes, focaccia’s en pasteitjes zodat ze zonder weerstand kunnen ervaren hoe lekker veganistisch kan smaken. “Daarom schreeuw ik het ook niet van de daken. Het moet gewoon lekker zijn, daar gaat ’t om. Dat iets vegan is bereid, vind ík weliswaar belangrijk, maar voor andere mensen is ’t vaak hooguit mooi meegenomen.”

Naast focaccia’s is de ‘pastel de nata’ een echte bestseller. Deze gevaarlijk lekkere Portugese kuipjes gevuld met custard maakt Vanessa uiteraard zonder zuivel en ei. “In heel Portugal is er maar één bakker die ze vegan maakt. En ik dus, haha. Iedereen is er gek op. Het is ook zo’n lekker klein hapje. Je moet echt uitkijken dat je er niet teveel van eet.”

Mijn passie voor Italiaanse specialiteiten combineer ik met het exposeren van werk van lokale kunstenaars en ontwerpers.”

Vanessa Bronzina – Life’s a Peach

Milieuvriendelijke haarproducten van Kevin Murphy

Creaties van Utrechtse makers

Het eclectisch ingerichte roze afhaalwinkeltje in de Hardebollenstraat staat ook bol van de producten en creaties van Utrechste makers, kunstenaars en ontwerpers. De collectie wisselt regelmatig zodat steeds nieuwe lokale talenten de kans krijgen hun werk te tonen. Ik blijk te zitten op een prachtige handgemaakte stoel van Wiva Design, het meubelmerk van Vanessa en haar vriend. Tegenover me sieren posters met illustraties van Studio Hadewijch de muur. 

Alle objecten en creaties die worden geëxposeerd in Life’s a Peach zijn te koop. Ik moet opeens sterk terugdenken aan Berlijn, waar ik 15 jaar geleden per ongeluk terechtkwam in Kauf dich Glücklich. Het gevoel dat ik destijds in die geniale coffeebar-lunchroom-kunstgalerie had, bekruipt me nu weer: ik wil gewoon alles kopen. Het is hier genieten voor liefhebbers van design en de mediterraanse keuken. 

Interview met eigenaresse Vanessa Bronzina

Life’s a Peach is woensdag t/m zaterdag geopend tussen 11 en 15 uur. Je kunt je bestelling afhalen voor thuis of opeten in de gezellige zithoek. Check https://www.lifesapeach.nl/ voor meer info en bestellingen. Lees hier het hele interview.


afhaal restaurant eettentje eten expositieruimte focaccia interior design italiaans eten kunstgalerie lokale ontwerpers lunch lunchroom mediterraans restaurant Unikwartier universiteitskwartier vegan veganistisch restaurant