Op eerste pinksterdag verandert de Breedstraat in een Klein New Orleans 

Wat: Festival Klein New Orleans
Wanneer: 9 juni (eerste pinksterdag)
Hoe laat: 13.30 tot 22.00 uur (met afterparty in Ekko tot in de late uurtjes)
Waarom: Omdat je wilt swingen op de muziek van de Southern States
Entree: 0,00 euro
 
New Orleans ademt een lange, bewogen geschiedenis. Het slavernij verleden klinkt door in elke straatsteen en ook orkaan Katrina heeft haar sporen nagelaten. Maar de stad en haar markante inwoners zijn buigzaam. En zoals de uit New Orleans afkomstige gospelzangeres Mahalia Jackson zong: We shall overcome. Een boodschap die nog altijd wordt uitgedragen door de vele muzikanten die spontaan op straat optredens weggeven.

Terug naar de roots
Die spontane muzikale uitbarstingen kun je ook op eerste pinksterdag verwachten, wanneer de Breedstraat, met eigen bewogen geschiedenis, het podium zal zijn voor de muziek die zo onlosmakelijk verbonden is met de zuidelijke staten van Amerika: Jazz, Blues, Brass, Gospel.
Soul-baring en écht. “Een inkijkje in de inspirerende en intrigerende stad New Orleans”- Aldus Daan, vanaf het begin betrokken bij het festival en sinds twee jaar mede-organisator. Hij wil dit jaar de bezoekers meenemen op ontdekkingsreis naar de Afrikaanse invloeden die de stad hebben bereikt en aan de basis staan van de jazz en blues zoals we die nu kennen. Zo zal er een voodoo-podium zijn, waar muziekreis van West-Afrika, via de Cariben naar uiteindelijk Louisiana tot uiting komt. Maar er zullen dit jaar meer kunstvormen aanwezig zijn. Onder leiding van Richard Kofi is een Afro-futuristische kunstprogrammering samengesteld, waar beeldende kunst, performance en poëzie bezoekers zullen prikkelen en kennis laten maken met vergeten Afrikaanse spirits.

Joie de Vivre
Naast deze nieuwe, verdiepende elementen draait het ook dit jaar, net als voorgaande jaren, voornamelijk om de muziek en de bruisende sfeer waar New Orleans zo bekend om is. Levenslust. Joie de vivre! Ga op in de opzwepende jazz improvisatie van de Tim Kerssies Hotclub, met saxofonist Benjamin Herman. Om jezelf vervolgens te buiten te gaan aan de soulfood van de foodtrucks om op te laden voor de afterparty in Ekko, waar je kunt doordansen tot in de kleine uurtjes.


Bezoek Utrecht blues brass breedstraat dagje weg utrecht eerste pinksterdag festival jazz klein new orleans festival pinksteren Unikwartier Utrecht uitagenda Utrecht uitjes