Perfect dagje uit in Utrecht met de Unikwartier Gids

Kom deze herfstvakantie naar Unikwartier. Ontdek de leukste winkels, café’s, kunst, design, theaters, restaurants en markten. Vind je weg met de handige plattegrond en profiteer van 20 dikke deals voor tijdens je bezoek. Je vindt de gids bij shops en horeca in Utrecht en omstreken.

De leukste hotspots in je broekzak

De Unikwartier Gids leidt je naar de leukste hotspots van deze bruisende buurt in Utrecht. Ruim 75 adressen voor een onvergetelijk dagje uit. In Unikwartier vind je geen grote winkelketens, maar kleine, onafhankelijke shops met design, kunst, fashion, vintage en vinyl. Naast de bekende winkelstraten zoals de Voorstraat, valt ook veel moois te ontdekken in de pittoresque zijstraatjes.

Sla daarom zeker de Hardebollenstraat niet over tijdens je bezoek. Het laatste rode licht doofde hier in 2013. De hokjes van de dames van plezier zijn onherkenbaar gemuteerd in vrolijke winkeltjes van ambachtelijke ondernemers. Het autovrije straatje is hard op weg de meest knusse hotspot van Utrecht te worden.

Borrelen, dineren en genieten

Met deze handige cityguide zal het nog lastig kiezen zijn tussen de vele gezellige café’s, restaurants, koffietentjes en lunchrooms. Van bruine kroeg tot whisky- of wijnbar, de keuze voor een goed glas is enorm. Tussen het winkelen door strijk je neer in één van de coole coffeebars voor een barista-waardige latte of een ambachtelijk bereid vers broodje. Nog avontuurlijker? Dat kan ook. Probeer eens een shisha op de Nobelstraat of verras je partner bij thuiskomst met de piercing of tattoo.

Het culinaire aanbod is even kleurrijk als de wijk. Laat je meevoeren door geuren en smaken uit alle hoeken van de wereld. Van Franse haute cuisine tot de beste burger van de wereld, Turkse lamsspiezen, Vietnamees streetfood of Baskische pincho’s, je vindt het op een steenworp afstand van elkaar.

Uitgebuikt? Duik dan de avond in en ontdek de podia en theaters in Unikwartier. Geniet elke week van live-muziek, cabaret, kunst en theater, uiteraard op corona-proof wijze. Jamsessies tijdens een biertje, comedy in het kleinste theater van Utrecht, concerten in verstopte podia tussen de woonhuizen. Met de Unikwartier Gids ontdek je het allemaal.

Ontdek de verborgen parels van de stad

Maar Unikwartier is meer dan shoppen, borrelen, eten en chillen. Wie verder kijkt, wordt beloond met onverwachte pareltjes van historie, architectuur en street art. De Middeleeuwse kerken, kronkelende straatjes, schilderachtige pleinen, straatkunst en bijzondere gebouwen zijn voor jou makkelijk te vinden met de handige plattegrond in de hand. Op zaterdagen is de buurt nóg levendiger door de Bloemenmarkt op het Janskerkhof en de Lapjesmarkt in de Breedstraat.

20 dikke deals voor tijdens je bezoek

Zin gekregen? Met de gids op zak profiteer je ook nog eens van 20 mooie deals voor tijdens je bezoek. Van gratis bubbels, frietjes of soep tot kortingen op bedden, kleding en eten. De ondernemers van de buurt hebben exclusief voor lezers van de stadsgids een stel prachtige aanbiedingen samengesteld. Tot ziens in Unikwartier!avondjeuit cityguide dagjeuit dagjeweg shopping deals stadsgids stappeninutrecht uitinutrecht Unikwartier universiteitskwartier utrechthotspot utrechttoday utrechttourism visitutrecht weekendtips weekendtrips zininutrecht