Een stukje Sulawesi aan de Predikherenstraat

Zodra je bij Nova Hair & Beauty binnenstapt, voel je de warme gastvrijheid in deze bijzondere salon. Nova verwelkomt me met een aanstekelijke lach, heerlijke koffie en knusse verhalen over haar kindertijd in Sulawesi. In haar Indonesische geboortedorp leerde ze het kappersvak van haar oma die buren en familie aan huis met veel plezier knipte. De gezelligheid, de eindeloze gesprekken en het blij maken van klanten met de mooiste haarcreaties, inspireerden haar ook zelf de schaar op te pakken. Op haar twaalfde knipte ze voor het eerst de buurman. 

‘Enige jaren later’ vertelt ze trots over haar eigen kapsalon Nova Hair & Beauty, die ze samen met haar dochter Enza oprichtte in 2019. Het is een familieonderneming pur sang. Enza heeft de salon gestyled en ingericht, doet de planning en nam ook de stijlvolle grafische vormgeving voor haar rekening. Van oma naar kleindochter; het bloed van drie generaties stroomt door deze sympathieke onderneming aan de Predikherenstraat in Utrecht. Alles in de zaak is door Enza zelf gemaakt of vormgegeven. Zelfs de mondkapjes met typisch Indonesisch motief zijn van eigen makelij.

Nova in haar salon

Het is werkelijk alsof een stukje Indonesië is overgeplant. Weelderige bananenplanten, prachtige hanglampen van rotan, details van bamboe en de onweerstaanbare vriendelijkheid van de twee vrouwen dompelen de salon in een relaxte en stijlvolle ambiance. Als je geluk hebt, zingt Nova misschien wel een lied voor je. Want naast kapster is ze een bekende zangeres die regelmatig optrad in de Indonesische ambassade. 

Het was haar dochter’s idee om een kapperszaak in Utrecht te beginnen. Ze waren meteen verkocht toen ze dit pandje in Unikwartier tegenkwamen. De sfeer, de mensen en de gezelligheid in deze wijk is ook wel een beetje dorps. Mensen kennen elkaar en maken graag een praatje. Precies de omgeving die Enza en Nova zochten voor hun salon. Enza vertelt: “Het voelt een beetje zoals in Indonesië, behalve dat hier in het centrum van Utrecht meer verschillende types je zaak binnenlopen. Vooral in de zomer, dan is iedereen lekker buiten en is het hier heel gezellig in de buurt. Veel salons zijn heel steriel. Ik wilde het helemaal anders aanpakken en onze roots laten zien aan de mensen. Dat je even lekker helemaal tot jezelf kan komen in een stukje Sulawesi aan de Predikherenstraat”. 

Lachen is erg belangrijk. Het is een medicijn.

Nova Hair & Beauty

Nova Hair & Beauty in de Predikherenstraat

Het is inderdaad net een klein tropisch paradijsje met een moderne twist. Het is niet uit te sluiten dat je een beetje hebberig wordt van al het moois om je heen. Geen probleem. Je kan(bijna) alles kopen wat er hangt en staat. Nova’s salon is namelijk tegelijk een showroom van Enza’s interieurideeen. 

Kijk op https://www.vasenzaliving.nl voor interieurinspiratie en boek natuurlijk snel je afspraak bij de gezelligste kapper van Unikwartier op http://www.novahairbeauty.nl. Of loop gewoon eens binnen bij Predikherenstraat 10 in Utrecht.

Volg @unikwartier op Insta voor meer nieuws uit de leukste wijk van Utrecht! Volg @novahairbeauty.utrecht voor beauty- en wooninspiratie.

Alles is te koop bij Nova Hair & Beauty

hairsalon hairstyle kappers utrecht kappers utrecht utrecht hotspots kapsalon Unikwartier universiteitskwartier utrecht verbindt zin in utrecht